Χάκερ επιχείρησαν να κλέψουν 45 εκατ. δολάρια από την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας

320_182_546117Χάκερ διείσδυσαν σε λογαριασμούς στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ενός πελάτη της, και επιχείρησαν να κλέψουν 45 εκατομμύρια δολάρια, υποστηρίζει η τράπεζα σε ανακοίνωση που εξέδωσε

Η τράπεζα κατάφερε να ανακτήσει ένα μέρος του ποσού, 26 εκατομμύρια δολάρια. Δεν διευκρινίστηκε αν τα υπόλοιπα χρήματα χάθηκαν οριστικά.

Στην ανακοίνωση δεν κατονομάζονται οι δράστες. Σύμφωνα με την τράπεζα, κάποια στιγμή φέτος οι χάκερ μπήκαν σε ένα από τα συστήματά της που παρέχει στους πελάτες της πρόσβαση σε λογαριασμούς ανταποκριτών.

Από τα 26 εκατομμύρια που ανέκτησε η κεντρική τράπεζα, ένα μέρος “πάγωσε” σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν ανοίξει οι χάκερ για να μεταφέρουν τα χρήματα. Σε άλλες περιπτώσεις, η τράπεζα κατάφερε να σταματήσει τις μεταφορές χρημάτων από τον έναν λογαριασμό στον άλλον.

Η κυβερνοεπίθεση αποκαλύφθηκε στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η κεντρική τράπεζα σχετικά με τη σταθερότητα του χρηματοοικονομικού συστήματος. “Ο κίνδυνος κυβερνοεπιθέσεων (…) μπορεί δυνητικά να έχει επιπτώσεις στη χρηματοοικονομική σταθερότητα αν (οι επιθέσεις) στρέφονται εναντίον τραπεζών στρατηγικής σημασίας, κεντρικών τραπεζών και υποδομών των οικονομικών θεσμών”, υπογραμμίζεται στην έκθεση αυτή.

Νωρίτερα, οι ρωσικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ξένες μυστικές υπηρεσίες σχεδιάζουν να προκαλέσουν χάος στο ρωσικό τραπεζικό σύστημα εξαπολύοντας συντονισμένες κυβερνοεπιθέσεις και διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις περί χρεοκοπίας των ρωσικών τραπεζών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα