Χάκερ έσπασαν τους κωδικούς ασφαλείας του ιταλικού ΥΠΕΞ

Χάκερ είχαν “σπάσει” τους κωδικούς ασφαλείας των υπολογιστών του ιταλικού ΥΠΕΞ και της διπλωματικής αποστολής της χώρας στην ΕΕ και υπέκλεπταν κατά το διάστημα 2013-16 εμπιστευτικά εσωτερικά μηνύματα, την ώρα που στην Ευρώπη συζητούνταν φλέγοντα θέματα, που αφορούσαν το Ιράν, την κρίση στην Ουκρανία και τις κυρώσεις κατά της Μόσχας, καταγγέλλει στη σημερινή της έκδοση η εφημερίδα La Repubblica.

Τα μηνύματα, που απέστελαν οι διπλωματικές αποστολές, αφορούσαν την κρίση στη Συρία και τη Λιβύη και τα ιταλικά συμφέροντα στην Τριπολιτάνια, τις διαβουλεύσεις για τις επιπτώσεις των κυρώσεων στη Ρωσία, το περιεχόμενο των ανεπίσημων συσκέψεων των ευρωπαίων υπουργών Αμύνης και των επιτροπών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Επίσης, σημαντική λεία των υποκλοπέων αποτελούν οι αναφορές που αφορούσαν τις διαπραγματεύσεις για την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου North Stream και τις θέσεις των κυβερνήσεων για τη μεταναστευτική ροή στη βαλκανική οδό. Επίσης, αναφορές σχετικά με τις συσκέψεις του Ecofin και οι σχετικές θέσεις των χωρών της ΕΕ, αλλά επίσης και οι δραστηριότητες για τον σχεδιασμό των ασκήσεων του ΝΑΤΟ.

Οπως σημειώνει το ΑΠΕ, η ιντερνετική αυτή επίθεση στα δίκτυα της ιταλικής αντιπροσωπείας και του Μεγάρου της Φαρνεζίνα (ΥΠΕΞ) αποκαλύπτει την αδυναμία των ιταλικών υποδομών ασφαλείας, μία απόδειξη που έρχεται να προστεθεί στη χθεσινή καταγγελία της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica για το απαρχαιωμένο software του ιταλικού στρατού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα