Χάκερς ζητούν λύτρα από την HBO για να μην διαρρεύσουν σενάρια και επεισόδια σειρών

Tον γύρο του κόσμου έκανε πριν λίγες ημέρες η είδηση ότι μια ομάδα χάκερ έκλεψε το σενάριο ενός μελλοντικού επεισοδίου της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones», καθώς και επεισόδια άλλων τηλεοπτικών σειρών της εταιρείας παραγωγής και καλωδιακού καναλιού ΗΒΟ. Τώρα ζητά λύτρα για να μην το διαρρεύσει στο διαδίκτυο…

Η ομάδα ανάρτησε στο διαδίκτυο χθες ένα πεντάλεπτο βίντεο στο οποίο φαίνονται κι άλλα κλεμμένα αρχεία της HBO,μάλιστα και κάτι ου φαινεται να είναι το προσχέδιο πέντε επεισοδίων του «Game of Thrones», απαιτώντας λύτρα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από το τηλεοπτικό δίκτυο προκειμένου να μην αναρτήσει ολόκληρη την τηλεοπτική σειρά και άλλα ευαίσθητα αρχεία.

Οι χάκερς έδωσαν μάλιστα τελεσίγραφο στην εταιρεία να πληρώσει μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες.

Όσον αφορα τα λύτρα; Ζήτησαν «τον εξαμηνιαίο μισθό μας σε bitcoin» και ισχυρίστηκαν πως κερδίζουν 12-15 εκατ. δολάρια ετησίως από τον εκβιασμό που κάνουν σε οργανισμούς στων οποίων τα δίκτυα έχουν διεισδύσει.

Η HBO, που έχει παραδεχθεί την κλοπή, δήλωσε πως συνεχίζει να ερευνά το θέμα και συνεργάζεται με την αστυνομία και με ειδήμονες της κυβερνοασφάλειας, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα