«Χάθηκαν» $400 εκατ. σε κρυπτονομίσματα από το Coincheck

Το Coincheck, ένα από τα μεγαλύτερα ψηφιακά ανταλλακτήρια της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε ότι χάθηκαν περίπου 400 εκατ. δολάρια από το κρυπτονόμισμα NEM.

Αξιωματούχοι της εταιρείας ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο χρηματιστήριο του Τόκιο ότι δεν γνωρίζουν πως χάθηκαν τα 500 εκατομμύρια νομίσματα NEM. Τόνισαν ωστόσο πως εργάζονται για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των στοιχείων ενεργητικού όλων των πελατών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το Coincheck είχε ενημερώσει νωρίτερα τους χρήστες πως έχει αναστείλει την δυνατότητα απόσυρσης κεφαλαίου και έχει διακόψει το trading σε όλα τα κρυπτονομίσματα εκτός του bitcoin.

Το NEM, το 10 μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιακή αξία, υποχωρεί 14% στα 81 σεντς, με βάση το Coinmarket. Σύμφωνα με τη ιστοσελίδα του NEM, τo κρυπτονόμισμα χρησιμοποιεί μια πιο φιλική προς το περιβάλλον μέθοδο για την έγκριση των συναλλαγών.

Το ποσό που χάθηκε είναι μεγαλύτερο κατά 50 εκατ. δολάρια από αυτό που είχε κλαπεί από το ανταλλακτήριο Mt. Gox σε δύο επιθέσεις χάκερ το 2011 και 2014

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα