Φ.Κουτεντάκης: Η δημοσιονομική πειθαρχία πρέπει να συνεχιστεί

Ενδεχόμενη ανατροπή της οικονομικής πολιτικής θα προκαλέσει άμεσα νέα κρίση, προειδοποιεί, μιλώντας στην “Καθημερινή της Κυριακής”, ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

Ο νέος επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή υποστηρίζει την άποψη ότι μια επιστροφή στις κακές συνήθειες του παρελθόντος θα ήταν καταστροφική, ενώ αρνείται ότι η θέση που υποστήριξε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών υπέρ της απαλλαγής της χώρας από πολιτικές δεσμεύσεις έκρυβε πονηρές σκέψεις.

“Η απαλλαγή από τις πολιτικές δεσμεύσεις έχει την έννοια της ολοκλήρωσης του προγράμματος απέναντι στην παράταση του προγράμματος που συνεπάγεται η πιστοληπτική γραμμή. Προφανώς και η χώρα μας θα συνεχίσει να έχει δεσμεύσεις, όπως κάθε χώρα της Ευρωζώνης και ειδικότερα όσες βγήκαν από παρόμοια προγράμματα”, λέει χαρακτηριστικά.

Ως άμεση προτεραιότητα θεωρεί τη συνέχιση της συστηματικής δουλειάς που έχει γίνει μέχρι τώρα με τις περιοδικές εκθέσεις παρακολούθησης των δημοσιονομικών μεγεθών και των ευρύτερων οικονομικών εξελίξεων.

Τέλος, τονίζει ότι ουδείς αμφισβήτησε την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφορικά με τη διαφωνία του με τον κ. Στουρνάρα για την προληπτική γραμμή, που εκφράστηκε στη γενική συνέλευσης της ΤτΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα