Φ. Κουβέλης: Θα υπάρξει σύγκρουση με συμφέροντα και υπαρκτά προβλήματα

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

 

Αναφερόμενος στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, για απόκρυψη των θυμάτων κατά την πρώτη ενημέρωση του πρωθυπουργού, που μεταδόθηκε ζωντανά, ο κ. Κουβέλης είπε πως δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί «αν ο πρωθυπουργός είχε γνώση για την ύπαρξη δύο νεκρών συμπολιτών μας, αυτό δεν θα αποτελούσε ένα στοιχείο το οποίο θα καταγράφονταν για να αναδείξει την τραγικότητα και τις δυσκολίες εκείνων των στιγμών».

Χαρακτήρισε μάλιστα την επίκληση άλλοτε πρωτογενών πηγών και άλλοτε έμμεσων πληροφοριών, ως μία προσπάθεια να αναδειχθούν ευθύνες, οι οποίες υπερβαίνουν την συνολική ευθύνη για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Ο αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση κληρονόμησε αυτή την κατάσταση, αλλά δεν πρέπει να γίνουμε κληρονόμοι αυτού του ζητήματος» και τόνισε ότι θα υπάρξει σύγκρουση με συμφέροντα και υπαρκτά προβλήματα αλλά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει όλη αυτή την κατάσταση.

Στην ερώτηση αν έγιναν κάποια σημαντικά λάθη, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε: «Στρατηγικού χαρακτήρα λάθη και παραλείψεις δεν υπήρξαν. Επιμέρους λάθη δεν μπορώ να αποκλείσω». Παράλληλα όπως είπε «πάνω στο καμένο Μάτι στηρίζεται μία στείρα αντιπολιτευτική διάθεση, η οποία θέλει να ισοπεδώσει με προφανή την επιλογή να πέσει αυτή η κυβέρνηση».

Σχετικά με τις αιτιάσεις ότι η πολιτική ευθύνη συνεπάγεται και παραίτηση, σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει συνταγματική ρύθμιση, που να συνδέει την ανάληψη πολιτικής ευθύνης με παραιτήσεις».

Τέλος, ο αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας ερωτηθείς για τις εξελίξεις σχετικώς με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται στην Τουρκία, είπε πως εξακολουθεί να «ασκείται συνεχής πίεση από την μεριά μας σε πολλαπλά επίπεδα στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ και όχι μόνο».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα