Φ. Κουβέλης: Εξαιρετικά θετική η συμφωνία με την ΠΓΔΜ

«Η συμφωνία με την ΠΓΔμ είναι εξαιρετικά θετική. Ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορέσει να προκύψει, καθώς διασφαλίζεται το όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes, καταργούνται οι αλυτρωτισμοί, ενώ κατοχυρώνονται όλα με συνταγματική αναθεώρηση», δήλωσε ο αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης. στην ΕΡΤ.

Επιπλέον ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι όλα τίθενται υπό την αιρεσιμότητα της πρότερης συνταγματικής κατοχύρωσης, για να προχωρήσει η διαδικασία της ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Απαντώντας δε σε ερώτηση για τη στάση του Πάνου Καμμένου, σημείωσε ότι η διαφωνία του δεν αποτελει πρόβλλημα, διότι το όργανο που τελικά θα κρίνει θα είναι η Βουλή των Ελλήνων.

Αναφορικά με την Τουρκία ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι επέλεξε τη ρητορική της έντασης η οποία, όπως εκτιμησε, θα συνεχιστεί με διακυμάνσεις. Ο αν υπουργός υπογράμμισε ότι η δικαιοσύνη στην Τουρκία είναι χειραγωγούμενη, ενώ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ενημέρωσε ότι θα έρθει νομοθετική ρύθμιση ώστε να αποκαλούνται στρατιωτικοί και στο εξωτερικό. «Το κάνουμε για να φαίνεται ότι έχουν σταθερή κατοικία και επίσης θα είναι σαν μετάθεση στο εξωτερικό στρατιωτικών του ΝΑΤΟ. Δηλαδή η κυβέρνηση επιχειρεί να καταπέσουν τα προσχήματα που θέτει η Τουρκία», εξήγησε.
Κατ. Μπρ. – avgi.gr
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα