Φ.Γεννηματά:Είναι απαραίτητη η συνεννόηση και η χάραξη κοινής στρατηγικής

Ξεκινώντας την ομιλία της σχολίασε την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Παρακολουθήσαμε τον Τσίπρα να μιλάει για 41 λεπτά, αναρωτιόμουν γιατί ήρθε να μιλήσει, μέχρι που είδα το κλείσιμο της ομιλίας του, είναι φανερό ότι το μόνο που ενδιαφέρει είναι να κουνάνε απειλητικά χαρτιά ο ένας στον άλλον. Απαξιώνετε την νοημοσύνη του κόσμου και αν έχετε την δύναμη να κλείσετε τις πληγές από το παρελθόν, ελάτε να συνυπογράψετε την πρόταση για εξεταστική επιτροπή.fofi-gennimata-ko-dimokratiki-sumparataksi

Ο ελληνικός λαός σηκώνει σταυρό μαρτυρίου και περίμενε να ακούσει τον Πρωθυπουργό να λέει συγκεκριμένα πράγματα αλλά αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες στηρίχθηκαν σε ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις.

Μεγάλες κοινωνικές ομάδες βρίσκεται στους δρόμους και τώρα προστίθεται η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Οδηγείτε την χώρα για ακόμα μία φορά σε αδιέξοδο και τον ελληνικό λαό σε απελπισία και οργή».

Για το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

Για την πρωτοβουλία της να ζητήσει από τον ΠτΔ να συγκαλέσει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών μίλησε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά. «Ανέλαβα την πρωτοβουλία να ζητήσω την σύγκληση των πολιτικών αρχηγών γιατί είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί αν αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Είναι απαραίτητη η συνεννόηση και η χάραξη κοινής στρατηγικής».

Για το προσφυγικό

«Οι Αυστριακοί δεν είπαν κουβέντα για την ευθεία παραβίαση της Τουρκίας της συμφωνίας και ότι τινάζει στον αέρα το σχέδιο του ΝΑΤΟ στον αέρα.

Οι Ούγγροι ανακοίνωσαν δημοψήφισμα για το αν θα δεχθούν το ποσοστό που τους αναλογεί.

Η Ευρώπη παρακολουθεί αμήχανη και η Κυβέρνηση είναι πελαγωμένη. Χρειάζεται συνεννόηση στο εσωτερικό και δραστηριοποίηση στο εξωτερικό.

Χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός μου είπε ότι σκέφτεται η συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών να γίνει και μετά τη Σύνοδο κορυφής, αν έχει έρθει η καταστροφή να συζητήσουμε τι;

 Η χώρα μας πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει μαζί με την προσφυγική κρίση και τις συνέπειες των λανθασμένων πολιτικών και το γεγονός ότι έχουμε μειωμένη αξιοπιστία επειδή αντιμετωπίσαμε την κατάσταση μ αυτό τον τρόπο.

Η εξωτερική πολιτική δεν γίνονται με tweets».

Σχόλιο έκανε η Φώφη Γεννηματά για τα στελέχη του Μητρώου λέγοντας πως: «Εξαιρείτε από το Μητρώο άξια στελέχη που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά προστατεύετε κάποιες γενικές γραμματείες».

Για τους αγρότες

«Όταν λέτε ότι ήρθε η ώρα της αλήθειας προφανώς αλλάξατε γνώμη για όσα λέγατε ανεβασμένος πάνω σε τρακτέρ αλλά θα πρέπει να επιβιώσουν οι αγρότες που είναι βασικός πυλώνας για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Τι κάνατε; Τους παρουσιάσατε το σχέδιο Β, υποσχέσεις προεκλογικού χαρακτήρα χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο. Θα πρέπει να σκύψετε σοβαρά πάνω από τα προβλήματα. Οι αγρότες είναι στους δρόμους. Εμείς τους είπαμε ότι θα πρέπει να σεβαστούν και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και άλλες παραγωγικές τάξεις της χώρας και να μην τους εμποδίζουν».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα