Φ. Γεννηματά: Όχι στη συμφωνία των Πρεσπών, δεν δίνει λύση

Σαφές μήνυμα εντός κι εκτός Ελλάδος έστειλε η Φώφη Γεννηματά με την ομιλία της στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως η συμφωνία της Ελλάδας με την πΓΔΜ δεν αποτελεί λύση, αντίθετα ανοίγει νέα τραύματα.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι «η Συμφωνία που υπογράφτηκε πρόσφατα δεν προσφέρει τη λύση. Δεν κλείνει ιστορικά τραύματα. Ανοίγει νέα. Γι’ αυτό και φοβάμαι ότι δεν θα έχει προοπτική. Και γι’ αυτό μας βρίσκει αντίθετους όπως και τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Είμαστε αντίθετοι στη συγκεκριμένη Συμφωνία, δεν είμαστε αντίθετοι στην έντιμη, ευρωπαϊκή και σταθερή λύση. Καθαρές κουβέντες».

Ακόμη, η Φ. Γεννηματά εγκάλεσε την κυβέρνηση και ειδικότερα τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως προσποιείται τον αριστερό, ενώ «συγκυβερνά με ακροδεξιά και ρατσιστικά μορφώματα» και σχολίασε και τις συλλήψεις των δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου», λέγοντας πως εφαρμόζει «πιστά» συντηρητικές πολιτικές, επιχειρεί να επιβάλλει καθεστωτικές λογικές στους θεσμούς και στα ΜΜΕ, όπως για παράδειγμα οι τελευταίες συλλήψεις δημοσιογράφων και στηρίζεται στο πελατειακό κράτος και το ρουσφέτι.

Ακόμη, σχετικά με την πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη, η Φ. Γεννηματά εστίασε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία τονίζοντας πως «η μετατόπιση της άσκησης οικονομικής πολιτικής προς την ελεύθερη αγορά που υιοθετήθηκε εύκολα από ηγεσίες και κόμματα , συρρίκνωσε το ιδεολογικό υπόβαθρο της σοσιαλδημοκρατίας, ενώ το κράτος πρόνοιας δεν μπόρεσε να προστατεύσει τους εργαζόμενους που ‘εκτέθηκαν’ στις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης».

Και συνέχισε «η απάντηση δεν μπορεί να είναι η επιστροφή στον ακραίο εθνικισμό, ούτε ο λαϊκισμός, η αμφισβήτηση των Δημοκρατικών θεσμών και των ανοιχτών κοινωνιών».

Η Ευρώπη δεν πρέπει να γίνει ποτέ μια «Σκοτεινή Ήπειρος», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και ανέφερε πως «οι προοδευτικές και σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις έχουμε την μέγιστη ευθύνη να κινητοποιηθούμε», «να προστατεύσουμε την δημοκρατία, τις κοινωνικές κατακτήσεις, τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης».

«Γι’ αυτό και οι ιδεολογικές μας διαφορές με την ευρωπαϊκή δεξιά και τις συντηρητικές πολιτικές πρέπει να γίνουν και πάλι ισχυρές και διακριτές», σημείωσε.

Τέλος, ως προς την οικονομία, ανέφερε πως ο «έλληνας πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια με τον τερματισμό του τρίτου και αχρείαστου μνημονίου που ο ίδιος και η κυβέρνησή του με τη σύμπραξη του ακροδεξιού κόμματος ΑΝΕΛ επέβαλαν το 2015 στη χώρα. Αλλά ούτε καθαρή έξοδο έχουμε, ούτε επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα