Φ. Γεννηματά: Φοβάστε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού – Αποχώρησε η ΔΗΣΥ

Το γάντι ξανά για εκλογές πέταξε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, στη συζήτηση επί του πορίσματος για τη Novartis. Ενώ μετά το τέλος της ομιλίας της δήλωσε πως η ΔΗΣΥ αποχωρεί από τη διαδικασία. Νωρίτερα είχε αποχωρήσει το ΚΚΕ.

“Φοβάστε την ετυμηγορία του λαού” είπε η κ. Γεννηματά ζητώντας για άλλη μια φορά εκλογές εδώ και τώρα.

Η Πρόεδρος της ΔΗΣΥ έκανε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη σκανδαλολογία λέγοντας πως “επιλέγετε να δηλητηριάζετε την πολιτική ζωή του τόπου, αφήστε τα παιγνίδια με τους θεσμούς”. Και κάλεσε την κυβέρνηση να “σταματήσει να προσβάλει την Δικαιοσύνη”. “Παίζετε τα ρέστα σας πάνω σε ένα τοξικό κλίμα. Κάθε ώρα παραμονής σας στην εξουσία κοστίζει όλο και περισσότερο” τόνισε.

Επισήμανε ότι η ΔΗΣΥ ζήτησε εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης του φαρμάκου, ενώ η κυβέρνηση επιλέγει να κλείσει άρον άρον το φάκελο της Novartis. “Την αλήθεια για το φάρμακο τη φοβάστε όπως ο διάβολος το λιβάνι” τόνισε. “Ποιος και γιατί οδήγησε στην εκτόξευση της δαπάνης του φαρμάκου;” είπε. “Ως πότε θα καλύπτετε τις ευθύνες της Δεξιάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δεξιοί του συνέταιροι δίνουν συχωροχάρτι στις ευθύνες. Γιατί πριν το 2009 γίνονταν πάρτι. Και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεινε το μάτι στις φαρμακευτικές και απαιτούσε αύξηση της δαπάνης για το φάρμακο. Ποιοι ωφελήθηκαν από την καθυστέρηση έκδοσης δελτίου τιμών το 2015; Πόσο στοίχισε αυτή η αφηρημάδα; Εμείς θα επιμείνουμε να αναζητούμε την αλήθεια” τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα