Φ. Γεννηματά: Ο Αλ. Τσίπρας να θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ε.Ε.

Να θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες αύριο Παρασκευή και να ζητήσει τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων για τα εθνικά μας δικαιώματα ζήτησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά επισήμανε παράλληλα, ότι είναι κρίσιμο ζήτημα για την ΕΕ, και γενικότερα για την Ευρώπη, να διασφαλιστεί κατά τη συζήτηση για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο/προϋπολογισμό της Ένωσης για τη νέα 7ετή περίοδο ότι:

-Θα αποτραπούν τα σχέδια για επανεθνικοποίηση της αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ), καθώς μια τέτοια κίνηση θα πλήξει καίρια το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών.

-Θα συνεχιστούν και θα ενισχυθούν οι πολιτικές για τη συνοχή και τα Διαρθρωτικά Ταμεία, καθώς οι κοινωνικές και διαπεριφερειακές ανισότητες έχουν διευρυνθεί στην Ένωση.

-Θα αποδεχθεί η Ε.Ε. τη διάθεση επαρκών πόρων για να αντιμετωπισθούν οι νέες προκλήσεις και προβλήματα, όπως η αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων, οι προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές, η προώθηση της κοινωνικής Ευρώπης, η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

“Καλούμε την κυβέρνηση να κινηθεί στο πλαίσιο αυτό με στόχο τη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στην Ε.Ε., αλλά και τη στροφή της Ευρώπης στην ενίσχυση πολιτικών ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής” τονίζει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να δεχθεί μείωση του αριθμού των μελών της Επιτροπής με εγκατάλειψη της αρχής “ένας Επίτροπος από κάθε κράτος-μέλος”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα