Φ.Γεννηματά: Διαφάνεια παντού και για όλους

«Διαφάνεια παντού και για όλους» ζητεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε άρθρο της στην εφημερίδα «Καθημερινή». φωφη

Σύμφωνα με την ίδια, το αίτημα της διαφάνειας είναι πρωτίστως ένα αίτημα ενίσχυσης και εμβάθυνσης της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, της γνήσιας ισοπολιτείας και της δικαιοσύνης.
Ο αγώνας, προσθέτει, για τη διαφάνεια αφορά στην καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλους τους χώρους που είναι το κράτος παρόν. Στην ιδιωτική οικονομία και επιχειρηματικότητα. Στην κοινωνία των πολιτών. «Με κυρίαρχο στόχο την εμπέδωση μιας νέας αντίληψης για τη λειτουργία του κράτους και τη σχέση κράτους-πολίτη» συνεχίζει.

«Το ΠΑΣΟΚ θέτει ως αξιακό πρόταγμα και κεντρική πολιτική του, τη διαφάνεια. Θεσμοθέτησε και στο παρελθόν σημαντικές τομές για τον εκσυγχρονισμό του κράτους και της οικονομίας, για την κατοχύρωση της διαφάνειας» αναφέρει και επαναλαμβάνει ότι «ζητούμενο σήμερα είναι να εμπλουτίσουμε τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποίησε τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνοντας νέες μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες».

Όπως καταγγέλλει, πολλές από τις θεσμικές αυτές κατακτήσεις επιχειρήθηκε τόσο από κυβερνήσεις της ΝΔ, όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση να αποδυναμωθούν. «Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν σταμάτησαν ωστόσο να αγωνίζονται ως αντιπολίτευση για τη διατήρηση και την ενδυνάμωσή τους» διαβεβαιώνει η κ. Γεννηματά.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ξεκινάμε εκστρατεία για την επικράτηση της διαφάνειας πάνω στη διαφθορά, προσθέτει και απευθύνει έκκληση προς όλα τα πολιτικά κόμματα που υποστηρίζουν το δημοκρατικό και κοινωνικό κράτος δικαίου και όλους τους ενεργούς πολίτες να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη.

Η υπεράσπιση της ανθρώπινης αξίας και της καθαρότητας του δημόσιου βίου δεν είναι υπόθεση μόνο ενός κομματικού φορέα ή μιας κοινωνικής τάξης. Είναι στρατηγικός στόχος όλων μας και υπόθεση ολόκληρου του ελληνικού Λαού, καταλήγει η κ. Γεννηματά.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα