Φ.Γεννηματά:Γονατίστε όσο θέλετε εσείς αλλά δεν θα γονατίσετε την Ελλάδα

kejfd
Για εμάς δεν υπάρχει λύση με την κοινωνία στην γωνία, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά  από το βήμα της Βουλής.Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας,συνέχισε, και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι αντί να δώσει τη  13η σύνταξη που είχε υποσχεθεί,τώρα κόβει και τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων.

“Έχετε γίνει ο πιο πρόθυμος Ευρωπαίος απέναντι στους συντηρητικούς της Ευρώπης.Γονατίστε όσο θέλετε εσείς αλλά δεν θα γονατίσετε την Ελλάδα”,είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό,κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι έχει γίνει το δεξί χέρι του κ. Σόιμπλε.

“Η ανικανότητα της κυβέρνησης αποτυπώνεται όμως και ανάγλυφα από την δήθεν ασφαλιστική μεταρρύθμιση που ετοιμάζατε όλους αυτούς τους μήνες”,πρόσθεσε.

Η κ.Γεννηματά συνέχισε λέγοντας ότι η υποχώρηση της κυβέρνησης στο αφορολόγητο χτυπά ξεκάθαρα τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

“Το κόστος των νέων μέτρων είναι 12,5 δις.Αυτα τα μέτρα είναι σε βάρος ολόκληρου του ελληνικού λαού” είπε

Απευθυνόμενη και πάλι στον πρωθυπουργό,η κ.Γεννηματά είπε:”Με λαϊκισμό πήρατε την εξουσία.Η αποτυχία των χειρισμών της κυβέρνησης έχει κριθεί από την πραγματικότητα”.

Νομοσχέδιο «έκτρωμα» χαρακτήρισε το ασφαλιστικό η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής.

Επίσης κατηγόρησε ότι εκμεταλλεύτηκε τις δυσκολίες, τον θυμό, την οργή και υποσχέθηκε ελπίδα και την μετέτρεψε σε απόγνωση.

«Στήσατε ένα κόλπο γκρόσο για να μπορέσετε να κατακτήσετε την εξουσία, με λαϊκισμό και δημαγωγία την ώρα που η χώρα που προσπαθούσε να επιβιώσει. Κι όταν το πετύχατε, παραλάβατε μια χώρα που προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της και τα κάνατε μαντάρα» τόνισε προσθέτοντας:

«Επικίνδυνα ψεύτες ως αντιπολίτευση, επικίνδυνα ανίκανοι ως κυβέρνηση, ικανοί μόνο στην πολική εξαπάτηση».

«Κανένας δεν μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία για να καλύψει την ανεπάρκεια του. Κοινωνικό κράτος δεν υπήρχε πριν από το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Σημείωσε επίσης ότι «η αξιολόγηση θα έπρεπε να έχει κλείσει από πέρυσι τον Οκτώβριο με λιγότερα μέτρα και με άλλο προσανατολισμό. Τώρα βεβαία παρακολουθούμε όλους αυτούς του μήνες τη γνωστή παράσταση «Ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται σκληρά».

«Δεν είστε απλά ανίδεοι είστε και ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Δεν μάθατε ότι ανάπτυξη και φοροτεχνική πολιτική δεν πάνε μαζί» τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση λέει πέντε βασικά ψέματα για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα