Φ.Γεννηματά:Αντιφατικός ο Α.Τσίπρας

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» παραχώρησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στην οποία κάνει λόγο για τη δημιουργία ενός ισχυρού πολιτικού φορέα που θα δημιουργηθεί μέσα από την εκλογική συμπαράταξη για τις 20 Σεπτεμβρίου των δυνάμεων του Ριζοσπαστικού Κέντρου, του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και της μεταρρυθμιστικής ανανεωτικής Αριστεράς. Η κ. Γεννηματά υποστηρίζει ότι αυτό είναι κάτι αναγκαίο για τη χώρα και πιστεύει ότι μέσα από αυτή την εκλογική συμπαράταξη θα δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα που θα βρίσκεται ανάμεσα στη συντηρητική Νέα Δημοκρατία και την ιδεοληπτική, λαϊκίστικη δήθεν αριστερά που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανέφερε.

Το προσκλητήριο αυτό για συσπείρωση των δυνάμεων του χώρου η κ. Γεννηματά τόνισε ότι το απευθύνει στην πολιτική και κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης αλλά «και σε όλα τα κόμματα , τις πρωτοβουλίες και τις κινήσεις του χώρου που οριοθετείται ανάμεσα στη βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού και στις παραπλανητικές υποσχέσεις του αριστερού λαϊκισμού», αλλά απευθύνεται και μεμονωμένα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενη στον κ. Τσίπρα έκανε λόγο για προεκλογική δημαγωγία και πρωτόγνωρη μετεκλογική αντίληψη και πρακτική που δεν του επιτρέπουν πλέον να αυτοπροσδιορίζεται ως το «νέο» στην πολιτική, ενώ τον κατηγόρησε για αντιφατικό λόγο όταν λέει ότι «είναι ο μόνος που διαπραγματεύτηκε για να φέρει τελικά μια συμφωνία που παραδέχεται ότι είναι κακή αλλά τη θεωρεί επιτυχία και παρότι δεν την πιστεύει, δεν συνεργάζεται με κανέναν για την εφαρμόσει και να τη βελτιώσει».

Για το Ποτάμι η κ. Γεννηματά σχολίασε ότι το κόμμα του κυρίου Θεωδωράκη δεν έχει σχέση με τη Σοσιαλδημοκρατία και ότι θέλει να γίνει μπαλαντέρ στο πολιτικό σύστημα με αυτοσκοπό να κυβερνήσει χωρίς να έχει συγκεκριμένες προτάσεις.

Απαντώντας σε ερώτημα για τον αν αισθάνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και αν θα αντέξει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών εφόσον κατέλθει αυτόνομα στις εκλογές η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Τα ερωτήματα αυτά θα πρέπει να τα απευθύνετε στον ίδιο. Όσον με αφορά δούλεψα από την πρώτη στιγμή για την ενότητα της παράταξης και του προοδευτικού χώρου. Τώρα δίνουμε τη μάχη με όσους στηρίζουν αυτή την προοπτική για το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Παράταξη. Πάνω από όλα για τη χώρα και τους δημοκρατικούς πολίτες. Δεν υπάρχει περιθώριο για προσωπικές στρατηγικές. Εξάλλου κάθε μέρα όλο και πιο πολλά στελέχη και ψηφοφόροι, πυκνώνουν τις τάξεις μας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα