Φ. Βάκη: Η χώρα έβγαλε ένα μεγάλο πλεόνασμα

«Η κυβέρνηση οφείλει να επαναδιαπραγματευτεί τα υφεσιακά μέτρα όπως την περικοπή των συντάξεων από το 2019 και τη μείωση του αφορολόγητου δήλωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη στο ΣΚΑΙ τονίζοντας ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δίκιο που έθεσαν το θέμα αυτό στην χθεσινή Κ.Ο.

 

“Τα ψηφίσαμε τότε τα μέτρα διότι το επιχείρημα του ΔΝΤ ήταν ότι «τα νούμερα δεν βγαίνουν» όταν η χώρα έβγαλε ένα μεγάλο πλεόνασμα και όλα τα νούμερα βγήκαν δεν υπάρχει επιχείρημα” τόνισε η κ. Βάκη συνεχίζοντας ότι σήμερα το δεύτερο επιχείρημα που λένε είναι ότι πρόκειται για μέτρα που θα τονώσουν την ανάπτυξη. «Ουδέν αναληθέστερον και ανακριβέστερον» ενώ όπως τόνισε η κ. Βάκη «είναι βαθιά υφεσιακά μέτρα, διότι δεν θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη αλλά σε ύφεση».

Ειδικότερα απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της ΔΕΗ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη μικρή ΔΕΗ που ξεπουλούσε το 40% και ότι οι θέσεις των εργαζομένων είναι διασφαλισμένες.

Συγκεκριμένα  η κ. Βάκη ανέφερε:

«Υπάρχει μια μερική αποεπένδυση της ΔΕΗ από το λιγνίτη, την οποία δεν την έχουμε επιλέξει. Ωστόσο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και η συμφωνία για το κλίμα που προβλέπει τη μείωση των εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων. Αφορά δύο λιγνιτικές μονάδες στο σύνολο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αντιστοιχεί στο 10% και στο σύνολο της λιγνιτικής παραγωγής ενέργειας αντιστοιχεί στο 25%. Δεν έχει καμία σχέση με το σχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ της Ν.Δ. που προέβλεπε την πώληση του 40% της ΔΕΗ συμπεριλαμβανομένων και των υδροηλεκτρικών. Στο νομοσχέδιο υπάρχουν πρόνοιες για την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τα ανταποδοτικά οφέλη».

avgi.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα