Φ. Βάκη: Η συζήτηση στη Βουλή θα καταδείξει τι συνέβη με τη διακρατική συμφωνία για τη Σ. Αραβία

«Η δημόσια συζήτηση στη Βουλή τη Δευτέρα θεωρώ ότι θα καταδείξει τι συνέβη, θα ανασκευάσει συκοφαντίες και θα δούμε αν τελικά ο υπουργός και με ποιους όρους, υλοποίησε μια διακρατική συμφωνία» δήλωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Κέρκυρας, Φωτεινή Βάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», σχετικά με την επερώτηση βουλευτών της ΝΔ προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, η οποία αφορά την «πώληση Βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία».

Σε ό,τι αφορά την αναβολή της συζήτησης, που ζήτησε ο πρωθυπουργός, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να παραστεί στην κοινοβουλευτική διαδικασία, η κ. Βάκη τόνισε πως «θα ήταν τουλάχιστον διασκεδαστικό, αν δεν ήταν άηθες, να επικαλείται η αντιπολίτευση ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Γαλλία -το οποίο εντέλει τιμά την ίδια μας τη χώρα- είναι ένας εύσχημος τρόπος, για να αποφύγουμε την επερώτηση στη Βουλή και τη φερόμενη πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία».

«Σκιές στη δημοκρατία δεν υπάρχουν, δημοκρατία σημαίνει διαφάνεια και αρχή της δημοσιότητας» υπογράμμισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας, αναφορικά με τη δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων εγγράφων, ότι βρίσκονται σε ένα μητρώο στη Βουλή, όπου η εθνική αντιπροσωπεία έχει πρόσβαση, μπορεί δηλαδή, να πάει ο βουλευτής, ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος του ελληνικού λαού και να λάβει γνώση, χωρίς, όμως να μπορεί να βγάλει φωτογραφίες ή να τα διακινήσει. «Ορθώς κατά τη γνώμη μου ειπώθηκε ότι δεν είναι φέιγ βολάν, είναι σαν να λέμε ότι πηγαίνω σε μία βιβλιοθήκη και ένα σπάνιο αρχείο μπορώ να το πάρω σπίτι μου» εξήγησε.

Ερωτηθείσα σχετικά με τον προϋπολογισμό, που κατατέθηκε στη Βουλή, η κ. Βάκη επισήμανε πως «με τα δύσκολα σημεία του, με δημοσιονομικά μέτρα που προβλέπει -δεν είναι νέα μέτρα, ενσωματώνει ό,τι έχει ήδη ψηφισθεί- είναι όντως ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός, ο τελευταίος πριν από την έξοδο από την επιτροπεία».

«Γι αυτόν τον λόγο θα πρέπει να επιδιώξουμε την τάχιστη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, για να επιτευχθεί η έξοδος στις αγορές, η οποία δεν είναι αυτοσκοπός ή αυταξία, αλλά είναι ένα εργαλείο, για να βγούμε από τα προγράμματα τον Αύγουστο του 2018» εξήγησε, εκτιμώντας πως τα δύσκολα μέτρα που υπάρχουν, αντισταθμίζονται σε κάποιον βαθμό και από δείκτες ευοίωνους, όπως της ανάπτυξης και της αύξησης των επενδύσεων. «Φυσικά δεν είναι σωστό και να πανηγυρίζουμε ότι η έξοδος τον Αύγουστο θα είναι είσοδος στην Εδέμ της ευμάρειας και της ευωχίας. Ο δρόμος είναι δύσκολος. Είμαστε σε ένα σκληρό διεθνές ανταγωνιστικό τοπίο και σε μια διεθνή οικονομία με ανισότητες και ανισορροπίες» πρόσθεσε.

Απαντώντας στην κριτική, που ασκεί στην κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση, για υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης η κ. Βάκη παρατήρησε πως «η ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση δε φέρθηκαν με ιδιαίτερη ευαισθησία στη μεσαία τάξη». «Με βάση το πρόγραμμα, που έχει εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης, από ποιες δαπάνες θα περικόψει η ΝΔ για να μειώσει τη φορολογία; Από την Παιδεία, την Υγεία, το Δημόσιο;», διερωτήθηκε και τόνισε: «Ο ελληνικός λαός ζούσε στην κόλαση, γιατί υπήρχε κάποια ελίτ που έβγαζε εισιτήρια για τους παραδείσους της φορολογίας. Αυτό επί αυτής της κυβέρνηση σταμάτησε».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα