Φ. Βάκη: Η επανάκαμψη του σκοταδιστικού πνεύματος με ανησυχεί

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν και εντός κοινοβουλίου από βουλευτές της Χρυσής Αυγής ακόμα και από τους συγγενείς τους μίλησε Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη η Φωτεινή Βάκη που είναι κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία τόνισε πως από αυτές τις συμπεριφορές προκύπτουν πολλά και πικρά συμπεράσματα.

Η κα Βάκη σημείωσε ότι ναι μεν η Δημοκρατία μας συγχωρεί και συμπεριλαμβάνει τους πάντες, είναι ανεκτική αλλά δεν πρέπει να δέχεται και να συγχωρεί τους κατά συρροή αρνητές και υβριστές της. Επισήμανε ότι η στάση της Χρυσής Αυγής έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο και δεν γίνεται να ανεχόμαστε τις ύβρεις των υποδικών, των νοσταλγών του ναζισμού, που μας υβρίζουν, μας κουνάνε το δάχτυλο και το παίζουν υπερπατριώτες, τους θιασώτες του φασισμού και της Χούντας, η οποία άνοιξε την κερκόπορτα στην Κύπρο.
Έχουμε ευθύνη απέναντι και στις επόμενες γενιές να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού και  το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε μεταξύ άλλων είναι αυτό που εξήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με τα συλλογικά πειθαρχικά μέτρα προς τη Χρυσή Αυγή, αλλά αυτό το ζήτημα θα πρέπει να απασχολήσει και την αναθεώρηση του Συντάγματος, εξήγησε η κα Βάκη. Σημείωσε δε, ότι θα πρέπει να αυστηροποιηθεί ο κανονισμός της Βουλής.
Αναρωτιέμαι τι συνείδηση θα διαμορφώσουν τα παιδιά για τη λειτουργία του κοινοβουλίου διερωτήθηκε η κα Βάκη, η οποία επισήμανε, ότι τη Βουλή επισκέπτονται και μαθητές, ότι πρόκειται για πολλά ανησυχητικά φαινόμενα. Εξήγησε ότι η επανάκαμψη ενός σκοταδιστικού πνεύματος την ανησυχεί. Και σημείωσε «ελπίζω πως θα είμαστε η κυβέρνηση που θα καταφέρει τον διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους».
«Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών πρέπει να είναι ο πρώτος που θα καταργηθεί»
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στις πολιτικές εξελίξεις και στη διερεύνηση της συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε σκάνδαλα στην Υγεία εξήγησε ότι είναι παρελκυστική τακτική η άρνηση των πολιτικών φερόμενων ως εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας NOVARTIS.
Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών πρέπει να είναι ο πρώτος που θα καταργηθεί κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η μαύρη τρύπα στον ισολογισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και τα σκάνδαλα σε αυτόν τον οργανισμός δείχνουν ότι η Υγεία ήταν προνομιακό πεδίο για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Και πως θα πρέπει να μην επιτρέψουμε αυτά να ξανασυμβούν στο μέλλον και να νοηματοδοτήσουμε εκ νέου τι σημαίνει δημόσιο αγαθό.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα