Φ. Βάκη: Απύθμενη η υποκρισία της αντιπολίτευσης στο θέμα του ΔΟΛ

Είναι απύθμενη η υποκρισία της αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά τον ΔΟΛ και είναι πολύ γελασμένος όποιος νομίζει ότι αυτή η κυβέρνηση υπάρχει περίπτωση να πει σε διοικήσεις τραπεζών «δώστε δάνεια έναντι αέρα», τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα» του ΣΚΑΪ.

 Η Φ. Βάκη επισήμανε ότι αυτό το οποίο λέγεται είναι πως μόνο με διακομματική συνεννόηση και με απόλυτα διαφανείς όρους θα μπορούσε να δοθεί λύση στο πλαίσιο του νόμου, ώστε να διασώζονται από την απόλυση εργαζόμενοι δημοσιογραφικών συγκροτημάτων.

Ερωτηθείσα για τον Β. Μουλόπουλο, απάντησε ότι επρόκειτο για προσωπική επιλογή του να πάει στον ΔΟΛ. Από την άλλη αναρωτήθηκε: «Ο γιος του κ. Ψυχάρη δεν ήταν βουλευτής της ΝΔ; Ο κ. Καψής δεν υπήρξε διευθυντής του ΔΟΛ και έγινε μετά υπουργός Τύπου επί κυβερνήσεως Σαμαρά;». «Υπάρχει ένας παραλογισμός εδώ», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τη β΄ αξιολόγηση η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι κανένα μέτρο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό πέραν των συμφωνηθέντων, προσθέτοντας ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να εξέλθει η χώρα από την επιτροπεία το 2018 με την κοινωνία όρθια».

Σχολιάζοντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί καθυστέρησης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, η Φ. Βάκη υπογράμμισε ότι «οι προκάτοχοί μας είχαν συμφωνήσει για 4,5% πρωτογενή πλεονάσματα στην πέμπτη αξιολόγηση τα οποία θα μεταφράζονταν σε 13 δισ. ευρώ μέτρα καθώς γίνονταν αποδεκτές ακόμη και οι πιο ακραίες απαιτήσεις των δανειστών». Εξάλλου και σήμερα αυτή είναι πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία είναι της άποψης ότι θα πρέπει να συμμορφωνόμαστε προς τις υποδείξεις για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των θεσμών και του «όσα μας λέει ο Σόιμπλε και άλλα τόσα», σημείωσε.

Για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών η Φ. Βάκη επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και θα ολοκληρώσει το έργο της. «Θα έλυναν κάποιο πρόβλημα οι εκλογές αυτήν τη στιγμή;», αναρωτήθηκε. «Τι θα άλλαζε; Να ερχόταν, για παράδειγμα, μία κυβέρνηση η οποία με δουλικότητα θα εφάρμοζε τις πιο ιταμές αξιώσεις των δανειστών;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστέρας η Φ. Βάκη σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να είναι η ουρά των πιο ακραιφνών νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα