Φώφη Γεννηματά: Τι μου είχε πει ο πατέρας μου πριν μπει στο κρίσιμο χειρουργείο

Συνέντευξη στο περιοδικό HELLO, έδωσε  με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Σε αυτήν, αποκαλύπτει ότι δυσκολεύτηκε πολύ να αποφασίσει να ασχοληθεί με την πολιτική και αναφέρεται στα λόγια του πατέρα της Γιώργου Γεννηματά, όταν έμπαινε στο χειρουργείο για να δώσει τη μάχη για τη ζωή του.
Μιλώντας για την πιο δυνατή ανάμνηση που έχει κρατήσει από τον πατέρα της, σημείωσε ότι «όταν έμπαινε στο χειρουργείο, μου είπε ότι είδε όλη του τη ζωή να περνά από μπροστά του, τη μητέρα μου όταν γνωρίστηκαν σε μια βάρκα στη Σύμη, τα παιδιά του, τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της πολιτικής του διαδρομής και ιδιαίτερα μια εμπειρία ζωής στα Κουφονήσια, που πήγε πριν φτάσει το ηλεκτρικό, με απλούς ανθρώπους που είχαν μια σοφία που τον άγγιξε, το ΕΣΥ όπου έλεγε ότι άφησε ένα κομμάτι από την ψυχή του και την Αυτοδιοίκηση που ερωτεύτηκε. Η αισιοδοξία που ξεπηδούσε από τα λόγια του με συντροφεύει μέχρι σήμερα».
Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή αντίδραση του Γιώργου Γεννηματά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα, η Φώφη Γεννηματά θύμισε ότι «αντιμετώπισε μια παρόμοια κρίση το 1993 όταν ανέλαβε Υπουργός Οικονομίας. Το χρέος είχε πάλι εκτροχιαστεί τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν πενιχρά. Μέσα σε 4 μήνες κατάφερε να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά, με δύσκολες αποφάσεις και μέτρα που συμφωνήθηκαν με τους κοινωνικούς εταίρους μέσα από εξαντλητικό κοινωνικό διάλογο, χωρίς αντιδράσεις και χωρίς να καίγεται η Αθήνα. Κατάφερε να βάλει τότε τα θεμέλια της πολιτικής που οδήγησε τη χώρα στην ΟΝΕ. Ακόμα και σήμερα λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες εκείνης της περιόδου που αξίζει να μελετηθεί».
Παράλληλα, η ίδια παραδέχθηκε ότι η ενασχόλησή της με την πολιτική δεν ήταν αυτονόητη, λέγοντας ότι «χρειάστηκαν πολλά χρόνια μετά το θάνατο του πατέρα μου για να πάρω την απόφαση. Ο ίδιος πίστευε ότι θα υπάρξουν πολλοί συνεχιστές για όσα δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει. Στη ζυγαριά βάρυνε η σκέψη πως όσοι τον γνωρίσαμε και μάθαμε δίπλα του πρέπει να συνεχίσουμε στο δρόμο που άνοιξε. Την πολιτική με ανθρώπινο πρόσωπο».
Σχετικά, δε, με την πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή της, η Φώφη Γεννηματά παραδέχθηκε ότι ήταν «αναμφίβολα η περιπέτεια της υγείας μου. Με τα παιδιά τόσο μικρά η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Δεν έχασα όμως ποτέ το θάρρος και την αισιοδοξία μου. Δεν το έβαλα κάτω ούτε στιγμή. Πάλεψα σκληρά και σήμερα είμαι εδώ και συνεχίζω να παλεύω γι αυτά που αξίζουν στη ζωή».
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα