Φόβοι για πολύνεκρο δυστύχημα σε πεδίο πυρηνικών δοκιμών στη Β. Κορέα

Πολύνεκρο δυστύχημα φέρεται να σημειώθηκε στη Βόρεια Κορέα αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες νεκρούς.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, κατέρρευσε υπόγεια σήραγγα κατά τη διάρκεια πυρηνικών δοκιμών, παρασύροντας στον θάνατο 100 εργάτες και 100 διασώστες που επιχειρούσαν για την σωτηρία τους.

Αναλυτικότερα, όπως μετέδωσε ο ιαπωνικός τηλεοπτικός σταθμός TV Asahi, περίπου 100 εργάτες στο βουνό Πουντζίε-ρι επηρεάστηκαν από την μερική κατάρρευσή της σήραγγας, η οποία σημειώθηκε περίπου στις 10 Σεπτεμβρίου.

Μια δεύτερη κατάρρευση, στη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης, ενδέχεται να έχει προκαλέσει περισσότερα θύματα με τον απολογισμό να ξεπερνάει τους 200 νεκρούς, προσθέτει το ρεπορτάζ.

 

Αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας δήλωσε ότι το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια κατασκευών σε υπόγεια σήραγγα.

 

Παράλληλα, υπάρχουν φόβοι ότι μετά την κατάρρευση της υπόγειας σήραγγας, μπορεί να απελευθερωθεί ραδιενεργό υλικό στην ατμόσφαιρα.

 

Τέλος, ειδικοί έχουν ανακοινώσει ότι μια σειρά από σεισμικές δονήσεις και κατολισθήσεις κοντά στη βάση πυρηνικών δοκιμών πιθανόν να σημαίνει ότι η έκτη και μεγαλύτερη έκρηξη που σημειώθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου έχει αποσταθεροποιήσει την περιοχή και ότι το Πουντζίε-ρι δεν θα μπορεί για πολύ καιρό ακόμη να χρησιμοποιείται για τον σκοπό αυτό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα