Φωτίου: Η Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία αποτελεί προτεραιότητα

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, επισκέφθηκε σήμερα την 2η Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο)-2η Coop Expo, που πραγματοποιείται από την Δευτέρα 28 Μαΐου έως το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 στην αίθουσα του Σταθμού του Μετρό ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στα 60 περίπτερα της Coop Expo, που διοργανώνεται από την «Αλληλεγγύη για όλους» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, προβάλλεται ένα πανόραμα της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας από ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που αφορούν είτε στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων, είτε στην παροχή υπηρεσιών.

Η κ. Φωτίου κατά την περιήγησή της στα περίπτερα της έκθεσης, απευθυνόμενη προς τους δημοσιογράφους ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Στη 2η Coop Expo μπορεί να δει κανείς το μεγάλο πλούτο των προϊόντων, των επιχειρηματικών δράσεων, των επινοήσεων που προέρχονται από κοινωνικές αλληλέγγυες επιχειρήσεις. Για μας η Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία αποτελεί προτεραιότητα. Πιστεύουμε ότι αυτός ο τομέας, που σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες αγγίζει το 7% ή ακόμη και το 10% της επιχειρηματικής δραστηριότητας, πρέπει να αναπτυχθεί στη χώρα μας όχι μόνο γιατί είναι ένας τομέας που απέδειξε μέσα στην κρίση στην Ευρώπη ότι είναι ανθεκτικός αλλά και γιατί μπορεί να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη, στην καταπολέμηση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, στην εμβάθυνση της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Μέσα στον Ιούνιο θα δημοσιευθεί η πρόσκληση για να ιδρυθούν 70-80 Κέντρα Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο ώστε όλοι να γνωρίσουν την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία και συγχρόνως να προσφερθεί βοήθεια σε κάθε ομάδα που θέλει να ιδρύσει Κ.ΑΛ.Ο, σχετικά με τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου και ενός σχεδίου βιωσιμότητας. Τα Κέντρα Στήριξης είναι κομβικής σημασίας, καθώς αποτελούν κέντρα πληροφόρησης που δημιουργούνται από τις ίδιες τις κοινωνικές επιχειρήσεις, οι οποίες γίνονται πρέσβεις της ιδέας της κοινωνικής και αλληλέγγυας επιχειρηματικότητας. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, θα διατεθούν 11 εκατ. ευρώ.

Το επόμενο διάστημα, θα πραγματοποιηθούν μεγάλες περιφερειακές εκθέσεις για τη διάδοση της Κ.ΑΛ.Ο, όπως για παράδειγμα στις 6-7 Ιουλίου, στην Πάτρα.

Όσο θα γίνεται γνωστή η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, τόσο ο ελληνικός λαός θα την “αγκαλιάζει”. Η χώρα μας έχει μία πολύ μεγάλη παράδοση συνεταιρισμών και, σήμερα, με τα νέα εργαλεία και τις νέες μεθοδολογίες, μπορούμε πια να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα