Φροντιστές του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου σκότωσαν δύο ιαγουάρους

Με την αιτιολογία ότι διαπιστώθηκε «έξοδος ζώων του Πάρκου από τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξής τους» φροντιστές του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου σκότωσαν δύο ιαγουάρους.

Χωρίς να δίνονται στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς έφυγαν τα ζώα από τα κλουβιά τους και χωρίς ουσιαστική εξήγηση για το συμβάν, το Πάρκο έβγαλε μια ανακοίνωση, η οποία είναι «θαμμένη» μεταξύ πολλών άλλων ανακοινώσεων, όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, ενημερώνει ότι το πρωτόκολλο επιβάλλει να «εξουδετερώνονται» τα ζώα, όπως «προβλέπεται από τις διαδικασίες»…

Αυτά που ουσιαστικά επιβεβαιώνει η προσεκτικά διατυπωμένη ανακοίνωση είναι ότι το περιστατικό σημειώθηκε εν ώρα λειτουργίας του πάρκου και ενώ βρίσκονταν εκεί επισκέπτες, καθώς και δεν προβλέπεται καν η διαδικασία αναισθητοποίησης του ζώου σε τέτοιες περιπτώσεις…

Σημειώνεται ότι οι ιαγουάροι είναι είδος υπό προστασία…

Δείτε την προσεκτικά… θλιμμένη ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου:

«Αντίο Jenny και Spotty

Σήμερα το μεσημέρι περί την ώρα 14:00 οι φροντιστές διαπίστωσαν έξοδο ζώων του Πάρκου μας από τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξης τους.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις. Σύμφωνα με αυτό, απομονώθηκε ο χώρος και τα εν λόγω ζώα εξουδετερώθηκαν όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες, από τους φροντιστές του Πάρκου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, που ολοκληρώθηκε σε περίπου πέντε λεπτά, δεν κινδύνεψε κανένα μέλος του προσωπικού ή των επισκεπτών που βρίσκονταν στο Πάρκο. Δυστυχώς, οι δύο μας ιαγουάροι, η Jenny και ο Spotty, δεν είναι πια μαζί μας, καθότι για τέτοιου είδους ζώα δεν προβλέπεται η τακτική της αναισθησίας.

Είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα για όλη την οικογένεια του Πάρκου.»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα