Φραστική επίθεση κατά εθελοντών από επιχειρηματία στη Χίο

Φραστική επίθεση και λεκτικές απειλές που έφθασαν μέχρι στην μελλοντική χρήση όπλου, δέχτηκαν εθελοντές της ΜΚΟ SMH από ντόπιο επιχειρηματία στο χωριό Καταράκτης της Χίου.

Το πρωί της Τετάρτης και λίγα λεπτά μετά την άφιξη βάρκας στην οποία επέβαιναν 60 πρόσφυγες και μετανάστες από τα έναντι τουρκικά παράλια, οι εργαζόμενοι στην ΜΚΟ έφθασαν για να βοηθήσουν στην οργάνωση της μετακίνησης τους από το χωριό, αρχικά στο Λιμεναρχείο και στη συνέχεια στη ΒΙΑΛ.

Τότε σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι ίδιοι ιδιοκτήτης τουριστικής επιχείρησης της περιοχής, τους έβρισε και στη συνέχεια αποπειράθηκε να τους επιτεθεί. Και δεν σταμάτησε μόνο εκεί…

«Το άτομο έβριζε χυδαία τους εθελοντές, προσπάθησε να χειροδικήσει εναντίον τους και τέλος τους απείλησε ότι έχει όπλα στο κτήριο και την επόμενη φορά θα τα χρησιμοποιήσει εναντίον τους» σημειώνει ένας εξ αυτών, εκφράζοντας την αγωνία και των άλλων μελών της οργάνωσης.

Όπως επιπλέον σχολιάζει «όλο αυτό είναι μια συνέχεια των ρατσιστικών συμπεριφορών που έχουν λάβει χώρα τον τελευταίο καιρό στην Χίο (νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία κλπ.) Όσο αφήνουμε χώρο σε αυτά τα καθάρματα θα γίνονται όλο και ποιο συχνές αυτές οι επιθέσεις».

 

 

efsyn.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα