Φραγκιαδάκης: Η χώρα μπορεί να βγει στις αγορές

Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές τάχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Μιλώντας σε εκδήλωση της ΕΤΕ για τη συνεργασία της με ερευνητικά ιδρύματα (ΕΚΕΤΑ, Ίδρυμα Φλέμινγκ και ΙΤΕ), ο κ. Φραγκιαδάκης τόνισε ότι η έξοδος στις αγορές χρειάζεται να γίνει με τρόπο που υποθάλπτει διατηρησιμότητα, ενώ σημείωσε ότι το κλίμα αυτή τη στιγμή είναι καλό και ευνοεί μια τέτοια πρωτοβουλία.

Εκτίμησε μάλιστα ότι μπορεί να αποτελέσει μια «καλή αρχή», τονίζοντας πως ο ίδιος πιστεύει πως έχουν μετρηθεί και ληφθεί υπόψη όλοι οι παράγοντες για μια τέτοια κίνηση.

«Η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι μια χρονιά ήπιας ανάκαμψης με βελτίωση τους βασικούς τομείς της οικονομίας μας. Οι θετικοί οιωνοί και οι ενθαρρυντικές εξελίξεις όμως δεν θα αρκέσουν για να μειώσουν άμεσα την ανεργία σε μονοψήφια ποσοστά και να εκμηδενίσουν τις απώλειες του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος, πόσο μάλλον να το αυξήσουν από τα προ της κρίσης υψηλά επίπεδα του», πρόσθεσε ο κ. Φραγκιαδάκης.

Μιλώντας για την συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας με τα ερευνητικά ιδρύματα «Πρέπει στην Ελλάδα να διδαχθούμε και να προσαρμόσουμε στα μέτρα μας τα επιτυχημένα παραδείγματα επιτυχούς και παραγωγικής αξιοποίησης της έρευνας και διασύνδεσης με τους βασικούς τομείς της οικονομίας. Αυτός είναι και ο σκοπός που φέρνει κοντά την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με τα τρία επιφανή ιδρύματα και προοπτικά με την ερευνητική κοινότητα της χώρας στο σύνολο της».

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, η Εθνική θα διαδραματίσει τον ηγετικό της ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση, ως φορέας συστημικών αλλαγών στην ελληνική οικονομία. Έχουμε αποκτήσει, πρόσθεσε, «ιδιοκτησία» των δομικών μεταρρυθμίσεων που αποτελούν συλλογική πρόκληση για τη χώρα μας. Με τη σημερινή μας πρωτοβουλία επιδιώκουμε να σηματοδοτήσουμε ότι, ως το ιστορικότερο και διαχρονικά το σημαντικότερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας, έχουμε το δικό μας μακροπρόθεσμο όραμα για την ελληνική οικονομία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα