Φρίκη στο Χαλέπι :Νεκροί στα συντρίμμια πατέρας αγκαλιά με το παιδί του (video)

Η αιματοχυσία στη Συρία συνεχίζεται.Τόπος μαρτυρίου το Χαλέπι που σφυροκοπείται ανελέητα με αποτέλεσμα εκατοντάδες άμαχοι να έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία 24ωρα. Μια φωτογραφία με νεκρούς πατέρα και γιο αγκαλιασμένους στα ερείπια αποτυπώνει το δράμα και συγκλονίζει.

Ο θάνατος κυβερνά πλέον στο Χαλέπι. Ένας πατέρας προσπάθησε να προστατεύσει το παιδί του από τους βομβαρδισμούς. Δεν τα κατάφερε. Βρήκε τραγικό θάνατο με το παιδί στην αγκαλιά. Το ίδιο και το παιδάκι δίπλα τους.

Σε ένα άλλο σημείο της πόλης, ένα μικρό κοριτσάκι ήταν πιό τυχερό.

Μόλις πριν από μια εβδομάδα η εύθραυστη εκεχειρία είχε δώσει ένα ίχνος ελπίδας. Τώρα οι κάτοικοι στο Χαλέπι βρίσκονται σε απόγνωση.

Ένας κάτοικος του Χαλεπίου λέει στο Reuters: Καλώ όλους τους έντιμους ανθρώπους να έρθουν να μας βοηθήσουν. Πεθαίνουμε, πεθαίνουμε. Αποκλεισμός, καταστροφή, θάνατος και βομβαρδισμοί. Ο Θεός να τους βοηθήσει στον απολογισμό.

Κλεισμένοι στα σπίτια τους, προσπαθούν να προστατευτούν από τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς από την αρχή του πολέμου.

Άλλος κάτοικος λέει στο Reuters: Νωρίς το πρωί (ο Άσαντ) μας σφυροκόπησε με πυραύλους, σκοτώνοντας επτά παιδιά και την μητέρα τους και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι στην πόλη. Δεν υπάρχει καμία πολιτική προστασία, κατέστρεψε την χώρα, δεν υπάρχουν πρώτες βοήθειες, κατέστρεψε την χώρα και σκότωσε τόσους ανθρώπους. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια και ακόμα τους βγάζουμε.

Μετά την ανακοίνωση από τον Συριακό στρατό της πρόθεσής του να ανακαταλάβει όλο το Χαλέπι οι ελεγχόμενες από τους αντάρτες ανατολικές συνοικίες του, όπου ζουν 250.000 άνθρωποι σφυροκοπούνται ανελέητα.

Οι καταστροφές μεγάλες και οι διασώστες ανίκανοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Σχεδόν δύο εκατομμύρια κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς πόσιμο νερό, καθώς βομβαρδίστηκαν δύο αντλιοστάσια. Κάτοικοι και ακτιβιστές αναφέρουν πως χρησιμοποιούνται βλήματα που προκαλούν ισχυρές
σεισμικές δονήσεις που καταστρέφουν τα κτήρια μέχρι τα θεμέλια, με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλείς ούτε αυτοί που έχουν βρει καταφύγιο στα υπόγεια.
Και η διπλωματία φαίνεται ανίκανη να αντιδράσει. Η συνάντηση στη Νέα Υόρκη μεταξύ του Τζον Κέρι και του Σεργκέι Λαβρόφ ήταν χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, με την ρωσική πλευρά να καλεί σε συλλογική προσπάθεια, ώστε να αποτραπεί η απόλυτη καταστροφή στη Συρία.

Πηγή;Ert.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα