Φορείς της Β. Ελλάδας ζητούν κατάργηση της απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές

Εκ νέου απέστειλαν με μια νέα προσθήκη, που αφορά την αντίθεσή τους στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, την ανοιχτή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, πολιτικούς αρχηγούς κομμάτων, βουλευτές, αρμόδιους υπουργούς και δημόσιους φορείς, οι φορείς της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως αναφέρουν, σε συνέχεια της κραυγής απόγνωσης που εξέφρασαν επιχειρηματικοί και κοινωνικοί φορείς της Βόρειας Ελλάδας μέσω της ανοιχτής επιστολής η οποία εστάλη στις 11/4/2017 και με δεδομένο ότι δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, πραγματοποιήθηκε εκ νέου σύσκεψη των φορέων και αποφασίστηκε να αποσταλεί εκ νέου η ανοιχτή επιστολή.

Στην επιστολή τους οι φορείς της Β. Ελλάδας, επισημαίνουν μεταξύ άλλων: «Με στόχο να εξαθλιωθεί ακόμη περισσότερο η ζωή μας, μόνο τα απολύτως απαραίτητα, πλέον, για τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης του οφειλέτη και της οικογένειάς του, εξαιρούνται από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, βάσει της πρόσφατης εγκυκλίου της ΑΑΔΕ, η οποία κωδικοποιεί τις διατάξεις του Ν.4335/2015 που αφορούν στα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις και πλειστηριασμούς) για την οφειλή ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο. Διερωτώμεθα, με ποια κριτήρια αξιολογούν τα περιττά και τα απαραίτητα στη ζωή των ανθρώπων οι κρατούντες που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις; Προφανώς, βιώνοντας εκ του ασφαλούς και με μοναδικό κριτήριο να διασφαλίσουν την επιβίωσή τους, στις πλάτες όλων εμάς: του ιδιωτικού τομέα».

Επίσης, στην ανοικτή επιστολή τους, οι φορείς τονίζουν ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα βρίσκεται σε μία δίνη απόγνωσης, ενώ η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας και υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά: «Η οικονομική κρίση δεν επηρεάζει μόνον το πορτοφόλι μας, το βιοτικό μας επίπεδο ή τη δουλειά μας, αλλά επηρεάζει και τη σωματική και ψυχική μας υγεία».

Στο πλαίσιο αυτό, αίτημα των φορέων της Β. Ελλάδας αποτελεί η άμεση απόσυρση των σχετικών διατάξεων του Ν.4335/2015 που αφορούν στα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις και πλειστηριασμούς) για την οφειλή ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο, καθώς και η απόσυρση της πρόσφατης σχετικής εγκυκλίου της ΑΑΔΕ.

Παράλληλα, με την επιστολή τους οι φορείς ζητούν τον ακατάσχετο επιχειρησιακό λογαριασμό, για να μην «στραγγαλιστεί» η λειτουργία των επιχειρήσεων, πλαφόν κέρδους στην μεταπώληση των «κόκκινων» δανείων από τα funds, να πάψει να τιμωρεί το κράτος την ελληνική επιχειρηματικότητα, αλλά και κάθε Έλληνα, με υπερτροφικούς φόρους, πρόστιμα, κυρώσεις και κατασχέσεις. Επιπλέον, ζητούν την κατάργηση της απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα