Φοιτητές υπέρ της ανεξαρτησίας κατέλαβαν το πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης

Φοιτητές κατέλαβαν σήμερα το ιστορικό κτίριο του πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, διαδηλώνοντας την υποστήριξή τους στο δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου για την ανεξαρτησία, που έχει χαρακτηριστεί παράνομο από το Συνταγματικό Δικαστήριο και την κυβέρνηση της Μαδρίτης.

Τα ισπανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για περίπου 3.000 φοιτητές που συγκεντρώθηκαν και προχώρησαν στην κατάληψη, η οποία αποτέλεσε μια πρωτοβουλία της πλατφόρμας «Πανεπιστήμια για την Ανεξάρτητη Δημοκρατία», που στηρίζεται από τις οργανώσεις UB, UAB, Pompeu Fabra, το συνδικάτο τρων φοιτητών της Καταλονίας (SEPC) και Arran, που στηρίζεται από το ακροαριστερό κόμμα CUP< που συμμετέχει στην τοπική κυβέρνηση.

Τα συνθήματα που κυριαρχούν είναι τα «Θα ψηφίσουμε» και «Οι Καταλανοί έχουν τους λόγους τους», ενώ στην κατάληψη συμμετέχουν και μέλη του κοινοβουλίου που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας.

Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες για οργάνωση γενικής απεργίας από τα συνδικάτα και τους φοιτητές, έτσι ώστε να υπάρξει διαμαρτυρία κατά της επιχείρησης καταστολής της Μαδρίτης και να προβληθεί περισσότερο το δημοψήφισμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα