Φοβάται η ΕΛ.ΑΣ. για επιθέσεις σε αμερικανικούς και ισραηλινούς στόχους

Υπό τον φόβο να πραγματοποιηθούν επιθέσεις σε αμερικανικούς και ισραηλινούς στόχους, βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ, μετά την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας που κλιμακώθηκε ακόμη περισσότερο με τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Για το λόγο αυτό έχει δοθεί εντολή για αυξημένα μέτρα προστασίας σε πρεσβείες, σπίτια διπλωματών αλλά και σε οικονομικούς στόχους, που έχουν σχέση με την Αμερική ή το Ισραήλ.

Πέρα από τις πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες, δεν αποκλείουν Αλληλέγγυες και Αλληλέγγυοι να επιχειρήσουν και επίθεση σε κάποιον από τους παραπάνω στόχους.

Οι εντολές που έχουν δοθεί, είναι για αυξημένη ετοιμότητα γύρω από την πρεσβεία του Ισραήλ, που το 2014 η επαναστατική οργάνωση «ομάδα λαϊκών αγωνιστών»  την”γάζωσε” με 54 σφαίρες από καλάσνικοφ.  Πιο πρόσφατα, η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας πραγματοποίησε παρέμβαση πετώντας τρικάκια και μπογιές.

Οι ίδιες εντολές ισχύουν φυσικά και για το σπίτι της πρέσβειρας του Ισραήλ, όπου και εκεί ο Ρουβίκωνας είχε πραγματοποιήσει παρέμβαση.

Όσον αφορά στην αμερικανική πρεσβεία και στο σπίτι του Αμερικάνου πρέσβη, αυτά αποτελούν σημεία που θα είναι αδύνατον να πλησιάσει κάποιος.

Εκτός από την αυστηρή επαγρύπνηση στις σκοπιές, έχει δοθεί εντολή και αύξηση των εποχούμενων περιπολιών.

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται γύρω από τα δύο αυτά σημεία για να εντοπίζουν οποιαδήποτε περίεργη κίνηση.

Οι οδηγίες που δόθηκαν από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ ήταν σε αυστηρούς τόνους, καθώς είναι πολύ πρόσφατα τα τελευταία περιστατικά με αστυνομικούς σκοπούς που δεν αντέδρασαν σε καταδρομικές επιθέσεις.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα