Φλώρινα: Με μουλάρια μετέφεραν 312 κιλά κάνναβης

Ακόμη και συμπαθή τετράποδα έχουν επιστρατεύσει  οι έμποροι ναρκωτικών να μεταφέρουν κάνναβη από την Αλβανία στην Ελλάδα. Αν και συνήθως οι μεταφορές γίνονται μέσα σε  ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες σε φορτηγά και ΙΧ, ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που οι ευφάνταστοι έμποροι χρησιμοποιούν γαϊδούρια ή μουλάρια για να περάσουν ναρκωτικά από την ελληνοαλβανική μεθόριο.

Σε συντονισμένες ενέργειες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών συνελήφθη ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνησή τους στο εσωτερικό της χώρας με τέσσερα μουλάρια.

Ο 21χρονος ο οποίος εντοπίστηκε κατηγορείται ότι μετέφερε από κοινού με άλλα δύο άτομα που αναζητούνται και με τη βοήθεια τεσσάρων μουλαριών, 16 ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν 137 συσκευασίες κάνναβης, βάρους 312 κιλών και 645 γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • 312 κιλά και 645 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • 4 ημίονοι
  • 1 κινητό τηλέφωνο και
  • 4 κάρτες SIM.

Οι άλλοι δύο δράστες-συναυτουργοί, εκμεταλλευόμενοι το δύσβατο της περιοχής, καθώς και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν (πυκνή ομίχλη, βροχή) διέφυγαν τη σύλληψη και αναζητούνται.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα