Φλαμπουράρης: Κίνητρα για άνοιγμα κλειστών ακινήτων στο κέντρο

Η αναβίωση εμπορικών αξόνων στο κέντρο της Αθήνας που έχουν κλειστά καταστήματα, μέσω κινήτρων για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και τους επιχειρηματίες, με σκοπό την επαναλειτουργία της τοπικής αγοράς είναι ένας από τους στόχους που τέθηκε στη σύσκεψη του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου, «πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρου Καφούνη και του γενικού γραμματέα Αθανάσιου Τσαγγάρη, με τον υπουργό Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη με θέμα της συνάντησης την ανάληψη πρωτοβουλίας για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας».

Στην συνάντηση, επισημάνθηκαν τα κύρια σημεία παρεμβάσεων, που είναι η εμπέδωση κλίματος ασφάλειας σε καταναλωτές, επιχειρηματίες και κατοίκους, η βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χώρου και η ανάπτυξη των υποδομών, ώστε το εμπορικό κέντρο της πόλης να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες Ελλήνων και ξένων καταναλωτών και επισκεπτών.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε για την ανάγκη έναρξης προσπάθειας αναβίωσης εμπορικών αξόνων που έχουν κλειστά καταστήματα, δημιουργώντας κίνητρα για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και τους επιχειρηματίες, με σκοπό την επαναλειτουργία της τοπικής αγοράς.

Διαπιστώθηκε ότι οι στόχοι είναι κοινοί και ο υπουργός ανακοίνωσε ότι ήδη σχεδιάζονται ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Καφούνης ζήτησε την συμμετοχή του συλλόγου στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων αυτών και επιπροσθέτως έκανε έκκληση στον υπουργό, για τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων που εμπλέκονται στην προσπάθεια αναβάθμισης του εμπορικού και τουριστικού κέντρου της πρωτεύουσας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα