Φινλανδός ΥΠΕΞ: Το ΝΑΤΟ αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της Ευρώπης

Το ΝΑΤΟ είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Ευρώπης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Τίμο Σόινι μετά τις επικριτικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ προς τη Συμμαχία.

Σχολιάζοντας το πρόσφατο σχόλιο του νέου προέδρου των ΗΠΑ, ότι το ΝΑΤΟ είναι “παρωχημένο”, ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε στο CNBC, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ότι “οι ευρωπαϊκές δομές άμυνας, ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής θα πρέπει να ισχυροποιηθούν και στο μέλλον. Το ΝΑΤΟ τα στηρίζει όλα αυτά”.

Ο κ. Σόινι επισήμανε πως η Ρωσία εξακολουθεί να παραμένει “πιεστική ανησυχία” για τη Φινλανδία, καθώς οι δύο χώρες μοιράζονται σύνορα μήκους 1.340 χιλιομέτρων.

Όσον αφορά τα ζητήματα που περιβάλλουν το Brexit ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας ανέφερε ότι «φυσικά έχω παρελθόν ως ευρωσκεπτικιστής πολιτικός, αλλά υπάρχουν πολλοί στη Βρετανία στις μέρες μας. Το θέμα είναι ότι πρέπει να ζούμε στον πραγματικό κόσμο και παρότι η Βρετανία φεύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν φεύγει από την Ευρώπη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα