Φινλανδία – Κίνα: Σειρά συμφωνιών συνεργασίας

Η Κίνα και η Φινλανδία θα υπογράψουν μία σειρά συμφωνιών συνεργασίας και θα σχεδιάσουν τη μελλοντική κατεύθυνση των διμερών τους σχέσεων, κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου Xi Jinping στη Φινλανδία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Κίνας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η επίσημη επίσκεψη του Σι στη Φινλανδία, από τις 4 έως τις 6 Απριλίου, μετά από πρόσκληση του Φινλανδού ομολόγου του Sauli Niinisto, θα είναι η πρώτη που θα πραγματοποιήσει στη Βόρεια Ευρώπη ως Πρόεδρος της Κίνας.

«Οι σινο-φιλανδικές σχέσεις αναπτύχθηκαν καλά τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Κινέζος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές συνεργάσθηκαν σε τομείς, όπως αυτόν της υψηλής τεχνολογίας, της καθαρής ενέργειας, της καινοτομίας και της έρευνας στην Αρκτική, ενώ περαιτέρω συνεργασία αναμένεται στα χειμερινά σπορ, καθώς η Κίνα θα φιλοξενήσει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022.

Το 2013, ο Niinisto εξασφάλισε μία σημαντική συναίνεση για την προώθηση μίας νέου τύπου, προσανατολισμένης στο μέλλον, εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα