Φεντερίκα Μογκερίνι: Η Βρετανία θα χάσει περισσότερα από ότι εμείς με το Brexit

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, έκανε την εκτίμηση ότι η Βρετανία δεν έχει να χάσει μόνο την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και πολύ περισσότερα εξαιτίας της απόφασης της να αποχωρήσει από την ευρωπαϊκή οικογένεια,προειδοποιώντας ότι οι διαπραγματεύεις για το Brexit αναμένονται δύσκολες.

Από το Πεκίνο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, η Μογκερίνι δήλωσε ότι «θα χάσουμε μια σημαντική χώρα μέλος. Αλλά θεωρώ ότι οι φίλοι μας οι Βρετανοί θα χάσουν περισσότερα σε σχέση με εμάς». Και σημείωσε πως «η ΕΕ, ακόμη και μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από αυτή, θα συνεχίσει να είναι η πρώτη αγορά στον κόσμο, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως».

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της βρετανικής αποχώρησης είπε πως «είναι σαφές από τις Συνθήκες μας ότι είναι δύο χρόνια, μόνο δύο χρόνια από την έναρξη των διαπραγματεύσεων, δηλαδή από τον περασμένο Μάρτιο. Αυτό δεν μπορεί να καθυστερήσει. Δεν περιμένω ότι θα γίνει συντομότερα».

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδικασίες για το Brexit θα ξεκινήσουν, όπως είναι προγραμματισμένο, τον Ιούνιο, αφού θα έχουν προηγηθεί οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα