«Φαρμάκι» Αλαβάνου για Τσίπρα

«Ο Τσίπρας έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι πολύ δεξιά για να απευθυνθεί στην Αριστερά». Τάδε έφη ο Αλέκος Αλαβάνος αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και τις προσπάθειες που επιχειρούνται τελευταία για ανασυγκρότηση του κεντροαριστερού χώρου και τη συγκρότηση ενός προοδευτικού πόλου με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο Θέμα Fm ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού σχολίασε την πρωτοβουλία «Γέφυρα» που η πρώτη δράση της οποίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, λέγοντας πως πρόκειται για «φιγούρες και κινήσεις εντυπωσιασμού παρότι δεν έχουν πρόσωπα, μπας και παραπλανήσουν ένα μέρος της κοινής γνώμης».

Αναφερόμενος, μάλιστα, εμμέσως στην εκδήλωση της Γέφυρας με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Νίκου Μπίστη, της Μαρίας Ρεπούση, του Παναγιώτη Παναγιώτου κ.α. ο Αλέκος Αλαβάνος σχολίασε χωρίς να αναφερθεί σε πρόσωπα «διάφοροι περιφερόμενοι εδώ και χρόνια, τώρα περιφέρονται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο Τσίπρας έχει αριστερά αφετηρία αλλά πολύ δεξιά κατάληξη» πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού προσθέτοντας ότι «είναι σαφές από την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πως είδαμε μέτρα ακραία που ούτε κατά διάνοια δεν είχε τολμήσει να πάρει η Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Αλαβάνος εμφανίστηκε επικριτικός και για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως η κίνηση των «53» αναρωτώμενος «οι “53” πού ήταν όταν ερχόταν το τρίτο Μνημόνιο και τα νομοθετήματα για τη δημόσια περιουσία; Δεν έχουν καμία υπόσταση στην κοινή γνώμη».

Εκτίμησε, τέλος, ότι «δεν νομίζω ότι έχουμε μια τάση ανάκαμψης από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα