Φίλοι και αλληλέγγυοι ΣΠΦ:«Πανούσης, ο κατά φαντασίαν… πρωθυπουργός»

panpyrines

 

 

Με ανακοίνωσή τους οι «φίλοι και αλληλέγγυοι της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» καταφέρονται εναντίον του Γ.Πανούση χαρακτηρίζοντάς τον,μεταξύ άλλων και ως«κατά φαντασίαν πρωθυπουργό».

 

Ολόκληρο το κείμενο:

«Πανούσης, ο κατά φαντασίαν… πρωθυπουργός»

«Δεν γίνεται κανένας γελοίος με τις ιδιότητες που έχει,
αλλά με τις ιδιότητες που προσποιείται ότι έχει…»
(Λα Ροσφουκώ)

Ο καθηγητής, πρώην υπουργός και νυν συγγραφέας φτηνών αστυνομικών βιβλίων τσέπης, Γ. Πανούσης ξαναχτυπά. Αυτή τη φορά αυτοπαρουσιάζεται μέσα από τις σελίδες ενός πολιτικού θρίλερ που ο ίδιος έχει συγγράψει, ως το θύμα μια «μυστικής συνωμοσίας πολιτικών, τρομοκρατών κι άλλων σκοτεινών δυνάμεων»

Η αρχή του ψέματος του Πανούση χτίζεται πάνω σε ένα αληθινό γεγονός . Πρόκειται για την πολλοστή έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν λίγους μήνες στα κελιά των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στο υπόγειο των φυλακών Κορυδαλλού.

Είναι γνωστή η εμμονή και η εκδικητικότητα των κύκλων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς και τον φιλικό τους κύκλο, καθώς μέχρι σήμερα έχουν γίνει τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικές επιχειρήσεις-έρευνες με την συνοδεία των ΕΚΑΜ στα κελιά τους.

Οι ίδιοι κύκλοι που καθοδηγούσαν τον Πανούση για να στοχοποιεί συγκεκριμένους κρατούμενους, ήταν αυτοί που γνώριζαν την ματαιοδοξία του και φρόντιζαν να του την τροφοδοτούν.

Είναι οι ίδιοι σπόνσορες-συμβουλάτορες που τον πριμοδοτούσαν να ασκεί «εσωτερική αντιπολίτευση» και να εμφανίζεται ως ο παράγοντας συστημικής σταθεροποίησης σε καταστάσεις πολιτικής έντασης (π.χ. κατάληψη πρυτανείας).

Η φιλοδοξία του Πανούση ήταν μία και αυτή τον έθρεφε… Ο κύκλος του και οι παρασκηνιακοί συμβουλάτορές του, του είχαν εγγυηθεί ότι ο Σύριζα σύντομα θα κατέρρεε και θα προέκυπτε οικουμενική κυβέρνηση συναίνεσης.

Τον είχαν πείσει ότι το πρώην «προοδευτικό» προφίλ του σε συνδυασμό με την εσωτερική αντιπολίτευση που ασκεί στο Σύριζα, θα τον καθιστούσαν πλέον το μοναδικό πρόσωπο κοινής αποδοχής για το αξίωμα…του πρωθυπουργού…

Το σενάριο αυτό κυκλοφορούσε στα δημοσιογραφικά στέκια ( και όχι μόνο) γι’ αυτό ο Πανούσης ήταν όχι μόνο το «αγαπημένο παιδί» των καναλιών, αλλά αναγνωριζόταν και ως ο σοβαρός συνομιλητής από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αν αυτό δεν είναι αλήθεια, ας το διαψεύσει ο Πανούσης που τόσο κόπτεται για την αποκατάσταση της αλήθειας και αντιτίθεται στις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις.

Η ματαίωση των φιλοδοξιών του με την επανεκλογή του Σύριζα και την αναμενόμενη απομάκρυνσή του από το υπουργείο αποδείχτηκε ότι του στοίχισε τόσο σε εγωισμό, όσο και σε σοβαρότητα…

Τώρα στο περιθώριο της δημοσιότητας που τόσο αγαπάει, παίζει το τελευταίο του επικοινωνιακό χαρτί.

Μιλάει για αποκαλύψεις συνωμοσιών και διασυνδέσεις «τρομοκρατών» και πολιτικών που θέλουν να τον εξοντώσουν. Κανονικά δεν θα ασχολούμασταν με τα συντρίμμια της ματαιοδοξίας ενός καθηγητή εγκληματολογίας που ήθελε να γίνει πρωθυπουργός, όμως δεν ανεχόμαστε να λερώνεται το όνομα των φυλακισμένων πολιτικών κρατουμένων, στα βρώμικα παιχνίδια της εξουσίας.

Οι φυλακισμένοι της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι, βρίσκονται στη φυλακή, γιατί αγωνίζονται για την ελευθερία και την ανατροπή του σάπιου καθεστώτος που γεννάει και εκτρέφει «φαινόμενα Πανούση»…

Αφήστε τους πολιτικούς κρατούμενους έξω από τις βρωμιές σας και τα συμφέροντα που εξυπηρετείτε…

Φίλοι και αλληλέγγυοι της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς

Υ.Γ.1 Η αμηχανία του Πανούση μπροστά στην αλήθεια, τον οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, αναρωτιέται δημόσια, πως είναι δυνατόν τα μέλη της Σ.Π.Φ. να βγάζουν κείμενα μέσα από τις φυλακές. Μάλλον νοσταλγεί εποχές που η λογοκρισία ήταν καθεστώς…

Υ.Γ.2 Επίσης ο Πανούσης εγκαινιάζοντας το νέο επάγγελμά του ως συγγραφέας κακογραμμένων νουάρ μυθιστορημάτων, ισχυρίζεται ότι κατέχει στοιχεία και συνομιλίες για να κάνει πιο πειστικό το ψέμα του.
Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το βιβλίο του και προφανώς τα αποκυήματα φαντασίας που θέλει να παρουσιάσει ως στοιχεία και συνομιλίες, είναι το κατάλληλο διαφημιστικό τρυκ για την προώθηση των πωλήσεών του.

Όμως δε θα ανεχτούμε αυτά τα ψέματα να γίνουν το αστυνομικοδικαστικό άλλοθι για μια νέα κατασταλτική μεθόδευση εναντίον των πολιτικών κρατουμένων.

Οι κρατούμενοι δεν είναι μόνοι τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα