Φίλης:Υποδύονται τους αντιμνημονιακούς αυτοί που δημιούργησαν την κατάσταση που θέλουμε να ανατρέψουμε εμείς

Στιγμιότυπο-2015-09-09-1.45.18-μ.μ.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης,μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989,δήλωσε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με την Κομισιόν  για το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο κ.Φίλης υπογράμμισε  ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να επιβάλει φόρους που να είναι έξω από τη συμφωνία«Θα δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη».Επίσης,τόνισε  ότι «η Κομισιόν προκάλεσε το θέμα με την αναζήτηση ισοδυνάμων τον Αύγουστο», ενώ επανέλαβε την αντίθεσή του σε ισοδύναμα όπως η οριζόντια αύξηση φορολογίας σε είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως το κόκκινο κρέας.Αναφορικά με το ενδεχόμενο  να αναγκαστούν μαθητές να φύγουν από ιδιωτικά σχολεία, ο υπουργός Παιδείας απάντησε: «Καλώς να ορίσουν στο δημόσιο και να εξαναγκαστεί η πολιτεία να κάνει υποδομές για να τους υποδεχθεί. Μακάρι να έρθουν τα παιδιά στο δημόσιο σχολείο».

Παράλληλα,ο κ. Φίλης επανέλαβε ότι όποιος πηγαίνει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο αναλαμβάνει το κόστος της επιλογής και ότι η λέξη «πενταροδεκάρες»  που είχε χρησιμοποιήσει ήταν σχήμα λόγου. «Δεν είμαι στην τσέπη του καθενός, όποιος μπορεί όμως να δώσει 7.000 το χρόνο, μπορεί να δώσει και τα άλλα 700», είπε,ενώ πρόσθεσε«Παλαιότερα είχαμε αυξήσεις διδάκτρων κάθε χρόνο, μέσα στην κρίση δεν έχασαν τα ιδιωτικά σχολεία».Αναφορικά με τους επικριτές του παρατήρησε ότι «υποδύονται τους αντιμνημονιακούς αυτοί που δημιούργησαν την κατάσταση που θέλουμε να ανατρέψουμε εμείς».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα