Φίλης:Υπέρ της απλής και άδολης αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος

filis (1)Υπέρ «της απλής και άδολης αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος» ώστε «να εκφραστεί αυθεντικά η λαϊκή γνώμη και να δημιουργηθούν συνθήκες ώστε ο δημόσιος βίος να ξεκολλήσει από τις παλαιοκομματικές αγκυλώσεις και εκβιασμούς και να ανανεωθεί ριζικά», δηλώνει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Για την πρόσφατη τοποθέτηση του απέναντι στο κίνημα «παραιτηθείτε» διευκρινίζει ότι δεν είναι αντίθετος στην πραγματοποίηση μιας ειρηνικής διαμαρτυρίας, αλλά σημειώνει ότι ανάμεσα στους διοργανωτές και υποστηρικτές της συγκέντρωσης «είναι πρόσωπα που διατυπώνουν ακροδεξιές απόψεις».

Ο κ. Φϊλης σημειώνει ότι «τα μέτρα που ψηφίσαμε είναι δύσκολα και έξω από τον πυρήνα των ιδεών μας» για να προσθέσει όμως στη συνέχεια ότι «η αναπτυξιακή ώθηση που θα δοθεί στην οικονομία και η ένταξή μας στη νομισματική χαλάρωση της ΕΚΤ θα αμβλύνουν τις επιπτώσεις αυτών των μέτρων».

Ο ίδιος απορρίπτει το ενδεχόμενο διεύρυνσης τους κυβερνητικού σχήματος με πρόσωπα από την Κεντροαριστερά, εξηγώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «επιδιώκει ευρείες συναινέσεις, που μπορεί να αποδειχθούν ντόμινο για ευρύτερες ανατροπές στο πολιτικό σύστημα».

Σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στο Γυμνάσιο, ο υπουργός αναφέρει ότι, μεταξύ άλλων, επιμηκύνεται το σχολικό έτος, το οποίο θα χωρίζεται σε δύο τετράμηνα αντί για τρία τρίμηνα και μειώνονται οι ημέρες των εξετάσεων και κατά τρεις ώρες την εβδομάδα το ωρολόγιο πρόγραμμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα