Φάμελλος: Το καλύτερο βιογραφικό της χώρας είναι ένας μπαταχτσής

Απασφάλισε ο Σωκράτης Φάμελλος κατά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ζητώντας συγκεκριμένη απάντηση από τους εκπροσώπους των δύο κομμάτων σχετικά με το πότε θα μπορέσουν να αποπληρώσουν τα δανεικά και αγύριστα ύψους -εν συνόλω- 420 εκατ. ευρώ. Από το στόχαστρο του πρώην προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής δεν ξέφυγε ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο αποκάλεσε μπαταχτσή.

«Έπρεπε να έρθει αυτή η κυβέρνηση ώστε ο πολίτης να ενημερωθεί αδιαμεσολάβητα για όσα του έκρυβαν τόσα χρόνια. Κατέθεσαν όλοι όσοι έπρεπε χωρίς κανένα φίλτρο προστασίας. Επιβεβαιώθηκε η τριγωνική σύνδεση: Οι κυβερνήσεις διόριζαν τραπεζίτες, οι οποίοι έδιναν δάνεια με αέρα για να συντηρείται όλο αυτό το σύστημα που ίσως έχει και τέταρτη πλευρά λόγω της συμμετοχής δικαστικών» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Η ΝΔ δίνει και σήμερα συγχωροχάρτι στους καναλάρχες μέσα από την ελληνική Βουλή. Θέλουν να κάνουν μύθο τα θαλασσοδάνεια, ότι δεν υπήρχαν 1,2 δισ. ευρώ,  αφού τα λεφτά αυτά τους φαίνονται λίγα σήμερα. Οι ιδιοκτήτες παραδέχθηκαν δημόσια ότι έπαιρναν δάνεια με “αέρα”. Καμία εγγύηση για την τράπεζα, καμία εγγύηση για το κράτος.

»Ο κ. Αλαφούζος είχε μιλήσει για ακρότατο δανεισμό πέραν λογικής, ο κ. Μπόμπολας είπε για δάνεια χωρίς να ζητηθούν εξασφαλίσεις, ο κ. Βαρδινογιάννης είπε ότι υπάρχει ένα πλαίσιο αθέμιτου ανταγωνισμού όπου τα πράγματα είναι πιο “γκρίζα”, ο κ. Ψυχάρης ότι τα 15 εκ. ευρώ που υπέγραψε ως εγγύηση ήταν “με αέρα”» επισήμανε και διερωτήθη: «Όλα αυτά δεν τα άκουσε η ΝΔ;».

Εν συνεχεία, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος υποστήριξε πως με χρήματα που πλήρωσε ο ελληνικός λαός διατηρήθηκαν στην εξουσία τα δύο κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που εκτός από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές χρησιμοποίησαν και τη διαπλοκή σε βάρος της κοινωνίας.

Σχετικά με την κριτική που ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα δανειακά πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φάμελλος απάντησε: «Τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ πληρώνονται, είναι ενήμερα, είμαστε συνεπείς και δεν έχουμε πολλαπλές εκχωρήσεις, λέτε ψέματα. Εσείς, δεν έχετε το θάρρος να πείτε πότε θα ξεπληρώσετε τα πάνω από 400 εκατ. ευρώ δανεικά κι αγύριστα. Ας βγει κάποιος από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να απαντήσει επί προσωπικού, τώρα, εδώ!».

Λάβρος ήταν ο υπουργός και κατά του κ. Μητσοτάκη, αναφορικά με το μη εξυπηρετούμενο δάνειο του Κήρυκα Χανίων από την Πειραιώς και όχι μόνο. «Το καλύτερο βιογραφικό της χώρας πιάστηκε στα πράσα από την Εξεταστική ως κοινός μπαταχτσής» είπε, καυτηριάζοντας την τραπεζική ασυλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το λόγο για να απαντήσει από την πλευρά της ΝΔ πήρε ο Νότης Μηταράκης, ο οποίος προφανώς και δεν ψέλλισε τίποτα σχετικά με το πότε η αξιωματική αντιπολίτευση θα μπορέσει να αποπληρώσει τα 220 εκατ. ευρώ που χρωστά στις τράπεζες. Για τον Κήρυκα Χανίων ανέφερε μόνο ότι «λόγω της ύπαρξης εμπράγματων εγγυήσεων» το δάνειο δεν κινδυνεύει και είναι και σήμερα ενήμερο.

Η απάντηση του Φάμελλου στον Μηταράκη:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα