Φάμελλος: Η ψήφος εμπιστοσύνης δημιουργεί καθαρό δρόμο στην κυβέρνηση μέχρι το φθινόπωρο

“Η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης θα έχει πολύ θετικό αποτέλεσμα και θα σηματοδοτήσει έναν καθαρό δρόμο για την κυβέρνηση μέχρι το φθινόπωρο”, δήλωσε νωρίτερα ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, στον Ρ/Σ Real FM 97.8 ενώ χαρακτήρισε χυδαιότητες τις αναφορές περί ανταλλαγμάτων υπουργών και στελεχών προκειμένου να διασφαλιστεί η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ή η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή.

“Είναι τουλάχιστον αστειότητα και σίγουρα αστήρικτο να ακούγονται αυτά στο δημόσιο λόγο για υπουργούς που έχουν ήδη τετραετή θητεία και είναι επιτυχημένοι στο χαρτοφυλάκιό τους, όπως για παράδειγμα η υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά που βραβεύθηκε πρόσφατα σε διεθνές φόρουμ. Αντίθετα, αγνοούνται περιστατικά της πρόσφατης ιστορίας, όπως για παράδειγμα η αποχώρηση των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη από τον ΛΑΟΣ και η προσχώρησή τους στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Στην περίπτωση αυτή επρόκειτο για ανταλλάγματα;”, αναρωτήθηκε ο Αν. ΥΠΕΝ.

Σχετικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι είναι υποκριτική και η ΝΔ κοροϊδεύει τους πολίτες: “Έχω ο ίδιος ακούσει τον κ. Μητσοτάκη μέσα στο Κοινοβούλιο να μιλάει υπέρ της σύνθετης ονομασίας, την ίδια στιγμή που στελέχη του στη Θεσσαλονίκη λένε τα αντίθετα και αρνούνται τη χρήση του όρου Μακεδονία, πάλι υποκριτικά”, επεσήμανε προσθέτοντας ότι στην πραγματικότητα “η αντίδρασή τους οφείλεται στο ότι δεν μπορούν να αντέξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει αυτή τη Συμφωνία, ενώ περίμεναν ότι θα αποτύχει. Γι’ αυτό και μεταφέρουν τη θέση τους όλο και πιο ακροδεξιά. Ενδόμυχα όλοι θέλουν να ψηφιστεί η Συμφωνία απλά θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση και δεν αντέχουν να πάρουν την καυτή πατάτα στα χέρια τους. Εμείς έχουμε δώσει εδώ και τέσσερα χρόνια όλες τις κρίσιμες μάχες και δεν κρυφτήκαμε ποτέ, όπως κρύβονται αυτοί”.

Και συνέχισε λέγοντας: “Πρόκειται για τους ίδιους που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, που επέτρεψαν εδώ και 25 χρόνια να ονομάζεται η γειτονική χώρα Δημοκρατία της Μακεδονίας. Το δίλημμα λοιπόν είναι ξεκάθαρο για όλους μας: Θέλουμε Δημοκρατία της Μακεδονίας, ή θέλουμε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας; Θέλουμε να παραμείνει ένα Σύνταγμα που περιείχε διεκδικήσεις εδαφών της χώρας μας ή ένα Σύνταγμα που δεν αφήνει κανένα περιθώριο διεκδικήσεων;”.

Επιπλέον, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι είναι κατανοητή η αγωνία μερίδας των πολιτών όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών ωστόσο διευκρίνισε ότι υπάρχει σκόπιμη παραπληροφόρηση από την πλευρά όλων όσοι θέλουν να παίξουν μικροπολιτικά παιχνίδια εις βάρος των εθνικών συμφερόντων εκμεταλλευόμενοι το πατριωτικό αίσθημα των πολιτών. “Έχουμε καθήκον να εξηγήσουμε στους πολίτες τα αποτελέσματα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ιδιαίτερα στους πολίτες και επιχειρηματίες της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης, που συνεπάγονται επέκταση των εθνικών και οικονομικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Και όλα αυτά θα φανούν μετά τη Συμφωνία. Όταν η Ελλάδα δεν θα χάσει ούτε μία τρίχα δικαιωμάτων αλλά αντίθετα θα έχει κατοχυρώσει τα συμφέροντά της που διεκδικούσε χρόνια και θα αναβαθμίσει το ρόλο της”, είπε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης ο Αν. ΥΠΕΝ ήταν σαφής: “Ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε και δεν έχει τα κότσια να υποβάλει πρόταση μομφής στην κυβέρνηση. Είναι εμφανής η ατολμία και η αδυναμία του να ασκήσει πολιτική. Η στάση της ΝΔ είναι ανέντιμη και επικίνδυνη, εφόσον βάζει τα μικροκομματικά συμφέροντα σε ένα εθνικό θέμα. Βολεύεται να κρύβεται πίσω από τις εξελίξεις. Εφόσον διαφωνεί με τη Συμφωνία ως έχει, γιατί δεν αποχωρεί από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα; Είναι δυνατόν για ένα πατριωτικό και εθνικό θέμα, όπως δηλώνει, να παραμένει σε μια ευρωομάδα που είναι υπέρ της Συμφωνίας;” Και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι η κύρωση της Συμφωνίας από τη χώρα μας συμβάλλει στην ενίσχυση της διπλωματικής και εθνικής θέσης της Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στη διατύπωση στο εσωτερικό της χώρας μιας συμμαχίας του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, όπως φάνηκε και στην πρόσφατη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα