Φάμελλος: Αυτά που πήρε η Αυτοδιοίκηση ούτε καν θα τα φανταζόταν πριν λίγα χρόνια

Η προσπάθεια εκμετάλλευσης του θέματος των σκουπιδιών από τη ΝΔ, όπως και της εκδήλωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια, ήταν ο λόγος που η αντιπαράθεση κράτησε περισσότερο, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας Στο Κόκκινο. Η Αυτοδιοίκηση λίγα χρόνια πριν ούτε καν θα φανταζόταν ότι θα έπαιρνε προσλήψεις μονίμων μέσω ΑΣΕΠ για πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως είπε.

Η αντιπαράθεση για το θέμα της καθαριότητας και τους συμβασιούχους κράτησε περισσότερο «ακριβώς διότι μπήκε στην κεντρική πολιτική σκηνή, αξιοποιήθηκε και χρησιμοποιήθηκε», εκτίμησε ο κ. Φάμελλος, καθώς όπως είπε «τα Θέματα που αφορούσαν τους συμβασιούχους είχαν με το παραπάνω καλυφθεί και πριν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό».
«Στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης στην οποία έχω υπηρετήσει αρκετά χρόνια … οι αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών ήταν περισσότερα από όσα ζητούσαν και οι αυτοδιοικητικοί … έδωσε όλες τις θέσεις που είχε ζητήσει η Αυτοδιοίκηση μέχρι το τέλος του μήνα και ταυτόχρονα παράταση όλων των συμβολαίων των συμβασιούχων, για να μην υπάρχει θέμα ούτε στην απασχόληση ούτε στην καθαριότητα μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις με ΑΣΕΠ με πάγια διαρκή ανάγκη και με μόνιμη εργασία», υπογράμμισε ο ίδιος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτά η αυτοδιοίκηση ούτε καν θα τα φανταζόταν πριν από ορισμένα χρόνια».
Ο λόγος για τον οποίο συντηρήθηκε το πρόβλημα, όπως εκτίμησε ο κ. Φάμελλος, ήταν ότι «κυριάρχησαν φαίνεται άλλα κριτήρια, αυτά της αντιπολίτευσης. Όχι αναγκαστικά πάντα των αντιπολιτευτικών κομμάτων, αλλά της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση. Δεν βγήκε το χαρτί της διαπραγμάτευσης … το πήγε σε άλλο επίπεδο για να χτυπήσει από τα σκουπίδια την κυβέρνηση».
Η τακτική αυτή, όπως είπε «δεν ξέρω αν ήταν αντικείμενο σχεδίου … μπορεί απλά να το εκμεταλλεύτηκε στην πορεία. Δόθηκε γραμμή και άλλαξε στάση η αντιπολίτευση, αυτό έγινε», ενώ σε αντίστοιχη περίπτωση, «σίγουρα εκμεταλλεύτηκε την προσπάθεια της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια. Υπάρχουν τέτοια δείγματα να προσπαθεί η αντιπολίτευση να εκμεταλλευτεί ή μάλλον να δημιουργήσει ένταση σε οποιοδήποτε τομέα, διότι πολύ απλά δεν θέλει η χώρα να πηγαίνει καλά … θέλει να δημιουργήσει ευκαιρίες για να ξαναγυρίσει σε μία καρέκλα οικογενειοκρατίας και διαπλοκής».
«Όμως», συνέχισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, «η κοινωνία δεν εμπιστεύεται νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές λογικές … χτες γύρισα από τα Τρίκαλα όπου είχαμε μία πολύ σημαντική συζήτηση με όλους τους Δήμους για τη νέα πολιτική της ανακύκλωσης και των αποβλήτων που εισάγει η κυβέρνηση και είναι αποδεκτή από το σύνολο της κοινωνίας και δεν αμφισβητείται, διότι δίνει προοπτική και εργασία».
Προσέθεσε μάλιστα ότι «ταυτόχρονα, ανακοινώσαμε την αδειοδότηση δύο μεγάλων έργων … ένα μεγάλο υδροηλεκτρικό φράγμα στην περιοχή και το άλλο σε εργοστάσιο διαχείρισης και ανάκτησης υλικών από τα απορρίμματα. Στην πραγματική Ελλάδα οι συνθήκες αλλάζουν και αυτό πιστεύω ότι θα αποτυπωθεί και σε πολιτικό επίπεδο», τόνισε ο κ. Φάμελλος.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα