Υψηλοί τόνοι μεταξύ Π. Καμμένου – Αδ. Γεωργιάδη στη Βουλή

Υψηλοί τόνοι και βαριές εκφράσεις επικράτησαν στη Βουλή, κατά την ερώτηση του Άδωνη Γεωργιάδη προς τον Πάνο Καμμένο για την επικοινωνία του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

«Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπερασπίζεται κάποιον που ερευνά η δικαιοσύνη. Άξιος ο μισθός σας κ. Γεωργιάδη», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Τι λέγατε 12 φορές με τον κ. Γιαννουσάκη; Ήταν ενήμερος ο κ. Τσίπρας; Γιατί συναντήθηκε με τον κ. Μαρινάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Βλέπει έμπορους ναρκωτικών;», τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Αναλυτικά:

«Αντιλαμβάνομαι το μένος της Νέας Δημοκρατίας, ειδικά την περίοδο αυτή. Είναι φυσικό. Ψάχνει να βρει τεχνάσματα για να πάει την κουβέντα αλλού. Για πρώτη φορά μετά την εποχή Κοσκωτά, η αντιπολίτευση ταυτίζεται με έναν επιχειρηματία που έχει εκκρεμείς υποθέσεις με τη δικαιοσύνη», είπε αρχικά ο Πάνος Καμμένος και συνέχισε: «Το έγκριτο ινστιτούτο Gatestone αναφέρει ότι η υψηλή ελίτ της Ελλάδας θα κάνει τα πάντα για να μην διαλευκανθεί το θέμα. Στην υπόθεση εμπλέκονται Τούρκοι έμποροι ναρκωτικών. Αφορά όλους μας, αφορά την Εθνική Ασφάλεια και την ιδιότητά μου ως υπουργός Άμυνας.

Η υπόθεση αυτή βγήκε μετά την εισβολή οικονομικών ελεγκτών στις 14-15/6 στις εταιρείες του κ. Μαρινάκη, όπου διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχαν παραστατικά για την αγορά πετρελαίου.

Μετά ο κ. Μαρινάκης συναντήθηκε με την Αλεξια και την Ντόρα Μπακογιάννη. Αυτοί πήραν από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό 300.000 ευρώ. Ο Αιμίλιος Κοτσώνης πήρε λεφτά από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ήταν το αφεντικό του κ. Κουρτάκη της «Μετρόραμα», ενώ δικηγορος έμμισθος του κ. Μαρινάκη είναι ο κ. Βορίδης.

Ο Γιαννουσάκης ζήτησε την προστασία της πολιτείας. Ακολούθησα τις διαδικασίες και ενημέρωσα τη δικαιοσύνη. Πριν ενημερώσω τον υπουργό δικαιοσύνης μίλησα με δικαστή και μου είπε ότι όχι μόνο δεν είναι παράνομο, αλλά πρέπει και να το πράξει.

Μίλησα μαζί τους 4-5 φορές επειδή αργούσε να πάει ο εισαγγελικός λειτουργός και ο φοβόταν για τη ζωή του. Μην ξεχνάμε ότι κάποιοι μάρτυρες βρέθηκαν νεκροί.

Βοά η κοινωνία για τις σχέσεις Μαρινάκη, Μητσοτάκη. Δεν μπορείτε να παρέχετε ασυλία σε αυτούς που διώκονται».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, από την πλευρά του, είπε: «Μένω έκπληκτος με αυτά που είπατε. Αν έχετε στοιχεία για τον κ. Μαρινάκη να τα πάτε στον εισαγγελέα κι αν είναι ένοχος να σαπίσει στη φυλακή. Εσείς τον βγάλατε ένοχο. Ένα χρόνο πριν δεν πανηγυρίζατε για τις τηλεοπτικές άδειες; Ο ένας δεν ήταν ο κ. Μαρινάκης; Αυτό λέγατε εξυγίανση του τηλεοπτικού τοπίου; Εγώ σας ρώτησα τι λέγατε 21 λεπτά με τον Γιαννουσάκη;

Στο τέλος εύχομαι να μην έχει την κατάληξη που πιστεύω ότι θα έχει. Η δικαιοσύνη υποχρεούται να ανοίξει τις τηλεφωνικές σας γραμμές.

Είχατε ενημερώσει τον κ. Τσίπρα; Γιατί συνάντησε τον κ. Μαρινάκη; Το θέμα δεν το πήγατε στον εισαγγελέα. Πήρατε 12 φορές. Τι του λέγατε;»

Στη δευτερολογία του ο Πάνος Καμμένος είπε: «Τον κ. Καμμένο τον γνώριζα ως έμπορο βιβλίων. Τώρα βλέπω ότι υπερασπίζεται έναν που ερευνάται από την ελληνική δικαιοσύνη. Άξιος ο μισθός σας. Θα κάνετε πολλές συνεντεύξεις στα Μέσα του κ. Μαρινάκη. Ανοίξτε όσα τηλέφωνα θέλετε, εγώ μιλάω με το δικό μου τηλέφωνα και όχι από πακιστανικό. Κάνω το καθήκον μου.

Ο ΔΟΛ με έβριζε πριν, με βρίζει και τώρα, θα με βρίζει και αργότερα. Έχουν μαζέψει πολλά χρονιά φυλακή αυτοί και κάποια στιγμή θα τα πληρώσουν. Προσέξτε μην είστε και εσείς μέσα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα