Υψηλοί ρυθμοί ανόδου στο χρηματιστήριο Αθηνών

Υψηλοί ρυθμοί ανόδου στο χρηματιστήριο Αθηνών, αν και το εύρος της ανόδου έχει περιοριστεί, με την αγορά να δείχνει και αδυναμία ανάκτησης των 640 μονάδων αλλά και απουσία στόχου γρήγορης επανόδου σε πιο “ασφαλή” επίπεδα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,68% στις 636,68 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 23,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 15,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,75% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.672,95 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 4,09% στις 506,09 μονάδες.

Όπως σχολιάζουν χρηματιστηριακές πηγές στο Capital.gr, η εικόνα της αγοράς θα παραμείνει ασαφής το επόμενο διάστημα, απόρροια της πολύ σημαντικής και γρήγορης πτώσης από τα τέλη Αυγούστου. Οι αναταράξεις θα συνεχιστούν, με τη μεταβλητότητα να γίνεται “εργαλείο” σε κεφάλαια που αναζητούν το βραχυπρόθεσμο κέρδος.

“Μετά από τόσο μεγάλη πτώση το ενδιαφέρον θα είναι να εντοπιστούν στο ταμπλό οι κινήσεις που ενδεχομένως να δείχνουν ‘χτίσιμο’ θέσεων”, αναφέρει χαρακτηριστικά πηγή στο Capital.gr, η οποία μάλιστα υπενθυμίζει ότι και στις 4 Οκτωβρίου το ΧΑ προσπάθησε να αντιδράσει θετικά, αλλά οι αντοχές του δεν άντεξαν δεύτερη ημέρα.

“Χρειάζεται προσοχή”, ειδικά στα χαρτοφυλάκια που έχουν βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, συστήνουν οι εγχώριοι αναλυτές, οι οποίοι βέβαια δεν ξεχνούν ότι μακροπρόθεσμα το ΧΑ ίσως αποτελέσει ένα σοβαρό μέρος χρηματιστηριακών κερδών σε ένα χαρτοφυλάκια. Σαφώς η ελληνική κεφαλαιαγορά επουδενί δεν αξίζει αυτές τις κεφαλαιοποιήσεις, κάτι που θα φανεί όμως μακροπρόθεσμα.

Βέβαια το μεγάλο ζητούμενο είναι εάν έχουμε δει τα χαμηλά της αγοράς, ή ακόμη και αν θα υπάρξει περίοδος στασιμότητας ή σταδιακής ανάκαμψης. Την απάντηση αυτή αναζητούν και μεγάλα χαρτοφυλάκια που προτιμούν long θέσεις, προκειμένου να τοποθετηθούν σε μια εκφρασμένη σε ευρώ αναδυόμενη αγορά.

Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική, η Motor Oil, η Alpha Bank, η Jumbo και η Eurobank σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 4%, ενώ η Βιοχαλκο και η Πειραιώς κερδίζουν 3,95% και 3,55% αντίστοιχα. Κέρδη 2,2% σημειώνουν οι ΟΠΑΠ και Λάμδα, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΟΤΕ, Grivalia, Μυτιληναίος και ΕΧΑΕ.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, ΕΥΔΑΠ, Φουρλής, ΟΛΠ και ΕΕΕ, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, ΑΔΜΗΕ και Τέρνα Ενεργειακή. Ο Σαράντης χάνει 1,15%.

 

πηγή  capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα