Υπ. Οικονομικών: Μεγάλα βήματα σύγκλισης με τους εταίρους, σε όλα τα ζητήματα

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν η ελληνική πλευρά και αυτή των Ευρωπαίων εταίρων, στη χτεσινή συζήτηση για τον προϋπολογισμό, σύμφωνα τουλάχιστον με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Μεγάλα βήματα σύγκλισης υπήρξαν μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων εταίρων κατά την αναλυτική συζήτηση του προϋπολογισμού της χώρας μας (σ.σ. συντάξεις, δημοσιονομικός χώρος, θετικά μέτρα) στο χθεσινό Euro Working Group, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Αυτό αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα επίσης με τις οποίες υπάρχουν λίγες εκκρεμότητες που θα έχουν διευθετηθεί έως τα μέσα του Νοεμβρίου.

Οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν ότι η Ελλάδα δεν θα είναι στην ατζέντα του επόμενου Eurogroup, που συνέρχεται στις 5 Νοεμβρίου, γεγονός θετικό αν αναλογιστεί κανείς πως για χρόνια η χώρα μας αποτελούσε την πρωταγωνίστρια αυτών των θεσμικών ραντεβού.

Όσον αφορά συγκεκριμένα το θέμα των συντάξεων, καλά πληροφορημένη πηγή της Ευρωζώνης ανέφερε πως οι Ευρωπαίοι είναι θετικοί να μην εφαρμοστεί το μέτρο περικοπής τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα