Υπ. Ναυτιλίας: Εντολή ανέλκυσης του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond

Εντολές προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με τις οποίες ζητεί την άμεση ενεργοποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Ναυτιλίας, το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε σε ξέρα στον όρμο Φηρών στις 5 Απριλίου του 2007 ρυμουλκήθηκε και τελικώς βυθίστηκε. “Από τότε δηλαδή για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 10 ετών, παραμένει στο βυθό της Καλντέρας, στη Σαντορίνη, με ό,τι σημαίνει αυτό για το θαλάσσιο περιβάλλον μίας εκ των πλέον τουριστικών περιοχών της Ελλάδας και του κόσμου”, αναφέρει.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, “με τις ανωτέρω γραπτές εντολές ο κ. Κουρουμπλής παραμένει σταθερός στη δέσμευσή του να συγκρουστεί με την αδράνεια των προηγουμένων ετών στα ζητήματα της ανέλκυσης των ναυαγίων, αλλά και με τα συμφέροντα που επιμελώς κρύβονται πίσω και από τα ναυάγια και από την αδράνεια”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα