Υποψίες για σοβαρές ποινικές ευθύνες της «ΠΥΡΣΟΣ SECURITY»

αρχείο λήψης (1)Για βάσιμες υποψίες περί σοβαρών ποινικών ευθυνών της εταιρίας «ΠΥΡΣΟΣ SECURITY» σε σχέση με το «λουκέτο» που έβαλε πριν λίγες ημέρες και για τον όλο χειρισμό της απόφασης, κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας, σε ανακοίνωσή του, έπειτα από τη σημερινή συνάντηση του γγ, Ανδρέα Νεφελούδη, με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Όπως αναφέρεται, ενδέχεται να υπάρχουν ποινικές ευθύνες για συγκεκριμένες ενέργειες της εταιρείας, όπως μεταφορά λογαριασμών, εκποίηση περιουσιακών στοιχειών και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες, τις τελευταίες ημέρες.

Επίσης, τονίζεται ότι εκτός από την ΠΥΡΣΟΣ, σταμάτησε η λειτουργία και της θυγατρικής (με την ίδια έδρα) εταιρείας ΑΙΤ, η οποία απασχολούσε 38 εργαζόμενους.

Σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης των εργαζομένων με τον κ. Νεφελούδη, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το υπουργείο δεσμεύεται, με δράσεις πρόσκαιρης αλλά μακροπρόθεσμης ανακούφισης, σε μία δέσμη μέτρων που αφορούν:

 

1. Την ένταξη των εργαζομένων της ΠΥΡΣΟΣ και της ΑΙΤ στο πεδίο προστασίας του ΟΑΕΔ για την άμεση καταβολή επιδόματος ανεργίας.

2. Την ένταξη αυτών των εργαζομένων στο πρόγραμμα έκτακτου βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ.

3. Τη διερεύνηση, από τις υπηρεσίες του υπουργείου, της συγκρότησης ειδικού προγράμματος που θα συμπεριλάβει τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που κλείνουν ή εγκαταλείπουν τη δραστηριότητά τους ή πτωχεύουν.

4. Τη συνέχιση της απαίτησης για δικαστική (μέσω των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών) διερεύνηση, ειδικά αυτής της υπόθεσης, με βάση όσα αναφέρθηκαν στην αρχή.

5 Την εξέταση, από κοινού με τους εργαζόμενους, της δυνατότητας να ενταχθούν σε προγράμματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας στο ίδιο αντικείμενο.

 

Τέλος, το υπουργείο επισημαίνει ότι τόσο σε αυτόν τον κλάδο, όσο και στις εταιρείες καθαρισμού, παρουσιάζεται έντονη παραβατικότητα από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και γι’ αυτόν τον λόγο θα ενεργοποιήσει άμεσα τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο, ώστε να τηρούνται οι διατάξεις, τόσο της εργατικής, όσο και της ασφαλιστικής νομοθεσίας από τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα