Υπ. Εργασίας: Συνάντηση της Ειδικής Γραμματέως Γιάντσιου με εκπροσώπους από 6 οργανώσεις Ρομά

Συνάντηση της Ειδικής Γραμματέως Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά Αικ. Γιάντσιου και στελεχών της Ειδικής Γραμματείας, με εκπροσώπους του προγράμματος “Roma Civil Monitoring”, πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Εργασίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η πορεία υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος που αφορά στην παρακολούθηση της «Εθνικής Στρατηγικής για την Ένταξη των Ρομά» στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Ελλάδα την παρακολούθηση έχει αναλάβει ένας «συνασπισμός» 6 μη κερδοσκοπικών Οργανισμών (Ρομά χωρίς Σύνορα – Θεσσαλία, Ομοσπονδία Συλλόγων Ρομά ‘Μέγας Αλέξανδρος’- Κεντρική Μακεδονία, Σύλλογος Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλονίκη/Κεντρική Μακεδονία, Ένωση Διαμεσολαβητών Ρομά- Αττική και Πολιτεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-Πελοπόννησος υπό το συντονισμό της HEROMACT- Αττική).

Οι εκπρόσωποι των προαναφερόμενων φορέων παρουσίασαν τους στόχους τους ως μηχανισμός παρακολούθησης και ελέγχου της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής, την πρόθεση κάλυψης του συνόλου της επικράτειας μέσα από τη σύνθεσή τους και την ανάγκη συνεργασίας με τους φορείς της πολιτείας στο έργο της συλλογής στοιχείων για τη σύνταξη της σχετικής αναφοράς προς την Ευρ. Επιτροπή για το 2017.

Η Ειδική Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά δεσμεύτηκε για την:

• εδραίωση της συνεργασίας και η ενεργοποίηση του διαλόγου με τον πληθυσμό στόχο κατά την υλοποίηση της στρατηγικής

• ενδυνάμωση του πληθυσμού-στόχου, ώστε να αποτελέσουν ενεργούς πολίτες, η συμμετοχή και κινητοποίηση των οποίων θα συνεισφέρει εποικοδομητικά στην υλοποίηση της στρατηγικής από την πολιτεία

• προτεραιοποίηση της ενδυνάμωσης και υποστήριξης των γυναικών και των νέων, ως φορέων αλλαγής και ελπίδας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα