Υπόθεση διπλοθεσίτη υπαλλήλου ερευνάται στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Μπορεί το Ελληνικό Δημόσιο να μη σταματά να μας εκπλήσσει, ωστόσο περίπτωση διπλοθεσίτη υπαλλήλου, με δύο θέσεις στον ίδιο δήμο, είναι μάλλον άλλη μία πρωτοτυπία.

Έτσι καταγγέλθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης από τον σύμβουλο Ανδρέα Κουράκη, η διοίκηση μάλλον βρέθηκε προ απροόπτου, και οι αντικρουόμενες δηλώσεις μπέρδεψαν περαιτέρω την υπόθεση.

Όπως λέει στην «Εφ.Συν.» ο κ. Κουράκης, «και η δική μου έκπληξη ήταν μεγάλη, όπως και όσων ακούνε την ιστορία. Καταβολή διπλού μισθού απαγορεύεται, όπως φυσικά και η πολυθεσία στον δημόσιο τομέα. Η περίπτωση στην οποία αναφέρομαι έχει να κάνει με μόνιμο υπάλληλο, που δουλεύει ήδη σε υπηρεσία του δήμου και έχει επιπλέον προσληφθεί με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, στην καθαριότητα».

Αντί να τα ξεκαθαρίσουν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι κατάφεραν και τα μπέρδεψαν περισσότερο.

Στο δημοτικό συμβούλιο η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου εμφανώς αιφνιδιασμένη είπε λογικά ότι «δεν είμαστε ακόμα σίγουροι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο», αντιλαμβανόμενη όμως ότι εάν αυτό συμβαίνει έχει νομικές συνέπειες, ανήγγειλε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα καθαριότητας, Λάζαρος Ζαχαριάδης, επικαλούμενος στοιχεία από το Γραφείο Προσωπικού δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «η διαδικασία είναι σύννομη», καθώς ο υπάλληλος, πατέρας έξι παιδιών, «έκανε χρήση του δικαιώματος του για πολυθεσία λόγω πολυτεκνίας, σύμφωνα με τον νόμο 1256 του ’82. Η μόνη εξυπηρέτηση που θα του γίνει είναι να μη συμπίπτουν οι βάρδιες του, ενώ θα κριθεί εάν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του»(!).

Σε δηλώσεις στην «Εφ.Συν.», ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ξανθόπουλος, δηλώνει ότι «προφανώς και δεν μπορούν να υπάρξουν δυο μισθοί από τον δήμο, ωστόσο οι αρμόδιοι υπάλληλοι με τους οποίους επικοινώνησα είναι θυμωμένοι, διότι έχει υπάρξει παρανόηση, η μισθοδοσία του συγκεκριμένου υπάλληλου είναι μία».

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθόπουλο, «το μπέρδεμα οφείλεται στο γεγονός ότι ο υπάλληλος αυτός εργάζεται ήδη στον δήμο με τους προσωρινούς πίνακες από τον διαγωνισμό του καλοκαιριού για τις προσλήψεις και παράλληλα είχε κάνει τα χαρτιά του για συμβασιούχος στην καθαριότητα. Όταν βγουν οι μόνιμοι πίνακες προσλήψεων θα επιλέξει ποια εργασία θα κρατήσει, προφανώς την μόνιμη θέση».

Εφόσον τα πράγματα είναι έτσι τότε είναι σαφές ότι ο υπάλληλος κάνει ήδη δύο δουλειές στον δήμο, ο αρμόδιος μάλιστα αναζητά τρόπους να τον διευκολύνει να τις κάνει και τις δύο, αλλά κανένας δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη ότι πληρώνεται και για τις δύο δουλειές.

Κάποιος να τα ξεκαθαρίσει επειγόντως…

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα