Υποχώρησε ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με πτώση έκλεισε σήμερα Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Μια μέρα προ της δημοσίευσης της έκθεσης από τον οίκο Fitch για την ελληνική οικονομία και εν μέσω ήπιων πιέσεων στις ευρωπαϊκές αγορές, το ελληνικό χρηματιστήριο υποχώρησε αισθητά επιστρέφοντας στην περιοχή των 830 μονάδων.

Οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο ήταν αυτές που επηρέασαν αρνητικά την αγορά, με τον κλαδικό δείκτη των τραπεζών να υποχωρεί κατά 2,21% στις 1071 μονάδες. Οι ρευστοποιήσεις ήταν εντονότερες στην Eurobank (-3,68%), την Εθνική (-2,66%) και την Alpha (-1,82%) και ηπιότερες για την Πειραιώς (-0,60%). Συνολικά ωστόσο με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές διακινήθηκαν 20 από τα 37 εκατ. ευρώ του ημερήσιου τζίρου στο ΧΑ. Αναλυτές δεν αποκλείουν μέρος της έντονης μεταβλητότητας των τελευταίων συνεδριάσεων να σχετίζεται και με την αυριανή λήξη των παραγωγών.

Ρευστοποιήσεις κατοχύρωσης κερδών δέχθηκαν οι περισσότερες από τις μετοχές του FTSE Large Cap που δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις 2.225 μονάδες και οδηγήθηκε με βίαιο τρόπο πίσω στην κρίσιμη πλέον διαγραμματικά περιοχή των 2.188-2.184 μονάδων. Ενδεχόμενη απώλεια της ζώνης αυτής δεν θα αποτελέσει θετική ένδειξη για την βραχυπρόθεσμη τάση σύμφωνα με αναλυτές.

Από τους μη τραπεζικούς τίτλους τις ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκαν η Jumbo που υποχώρησε κατά 3,54% μετά τη σημαντική χθεσινή άνοδο, η Motor Oil, η Lamda, ο ΟΤΕ, ο Τιτάνας, ο Μυτιληναίος κ.α με απώλειες που ξεπέρασαν το 1,5%.

Στον αντίποδα, μικρά κέρδη διατήρησαν οι μετοχές των Φουρλή, Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα