Υποχωρεί το πετρέλαιο, αβεβαιότητα για τις περικοπές του ΟΠΕΚ

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σήμερα λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με μια πιθανή επέκταση των περικοπών παραγωγής από τους μεγάλους παραγωγούς αργού πετρελαίου και τις προσδοκίες για υψηλότερη προσφορά καθώς ο αγωγός Keystone επανεκκίνησε την λειτουργία του.

Τα συμβόλαια Brent υποχωρούν στα 63,72 δολάρια το βαρέλι, μειωμένα κατά 12 σεντς ή 0,2% από το προηγούμενο κλείσιμο.

Τα συμβόλαια αργού West Texas Intermediate (WTI) στις ΗΠΑ μειώνονται κατά 29 σεντς, ή 0,5%, στα 57,82 δολάρια το βαρέλι, αφού υποχώρησαν κατά 1,4% στην τελευταία συνεδρίαση.

Το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ άγγιξε την Παρασκευή τα 59,05 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2015, λόγω της διακοπής του αγωγού Keystone.

Όμως, η TransCanada Corp αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι θα ξεκινήσει εκ νέου την λειτουργία του αγωγού, αφού λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Η αβεβαιότητα ως προς τη βούληση της Ρωσίας να συνεργαστεί με άλλους μεγάλους παραγωγούς πετρελαίου για την επέκταση της παραγωγής αργού πέρα από τον επόμενο Μάρτιο ασκεί πιέσεις στις αγορές πετρελαίου.

Μέλη του ΟΠΕΚ και άλλοι βασικοί παραγωγοί, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, θα συναντηθούν στις 30 Νοεμβρίου για να συζητήσουν εάν θα συνεχίσουν τις περικοπές αφού συμφώνησαν τον περασμένο Ιανουάριο να περιορίσουν την παραγωγή κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Suhail bin Mohammed al-Mazroui δήλωσε την Τρίτη ότι, ενώ η συνεδρίαση δεν θα είναι εύκολη, είναι ισιόδοξος ότι οι παραγωγοί θα καταλήξουν σε συμφωνία που θα εξυπηρετούσε την αγορά.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, δήλωσε ότι η αγορά πετρελαίου θα πρέπει να περιμένει την έκβαση της συνάντησης του ΟΠΕΚ αυτής της εβδομάδας, όταν ρωτήθηκε την Τρίτη στο Ντουμπάι για το πόσο μπορεί να παρατείνουν οι παραγωγοί τις περικοπές τους. ​

ΠΗΓΗ: iForex

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα