Υποχωρεί και πάλι το Bitcoin

Σε πτωτική τροχιά έχει επιστρέψει το Bitcoin, καθώς αυξάνονται οι παράγοντες πίεσης για το ψηφιακό νόμισμα, με την τελευταία εξέλιξη που έχει πυροδοτήσει τις ανησυχίες των επενδυτών, να έρχεται τώρα από τη Νότια Κορέα.

Συγκεκριμένα, το Bitcoin γνωρίζει “βουτιά” της τάξεως του 12%, κινούμενο κοντά στα 14.000 δολάρια, αφ’ότου η Νότια Κορέα γνωστοποίησε ότι εξετάζει διάφορες εναλλακτικές, προκειμένου να αναχαιτίσει τη φρενίτιδα κερδοσκοπισμού, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το κλείσιμο ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων.

Αν και δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, η είδηση έχει σημάνει τον “κώδωνα του κινδύνου”, την ώρα που οι ρυθμιστικές Αρχές από ολόκληρο τον κόσμο εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και συμπεριφοράς των ψηφιακών νομισμάτων.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι αρμόδιες Αρχές της Σιγκαπούρης προειδοποίησαν ότι οι αγοραστές Bitcoin θα μπορούσαν να χάσουν όλα τους τα χρήματα, μπαίνοντας στο κλαμπ εκείνων που εκφράζουν τις ενστάσεις τους για τη μανία γύρω από το Bitcoin, το οποίο έχει σημειώσει “άλμα” 1.300% φέτος.

Πλέον, το Bitcoin βρίσκεται 28% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά που άγγιξε πριν από σχεδόν μία εβδομάδα. Ο “κατήφορος” του Bitcoin έχει ξεκινήσει, πάντως, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ την περασμένη Παρασκευή έφτασε να χάνει έως και 30% της αξίας του στη διάρκεια της ημέρας, γνωρίζοντας δηλαδή το μεγαλύτερο sell-off από το 2015.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα